ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Εκδοτικό πραξικόπημα «εξαφανίζει» το αθλητικό τμήμα στον Ελεύθερο Τύπο

Σκαναβής και Μπενέκος στέλνουν στην ανεργία 19 εργαζόμενους

Επισημοποιήθηκε το φημολογούμενο εκδοτικό πραξικόπημα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», με την εξοργιστική απόφαση των ιδιοκτητών της εφημερίδας να ανασταλεί η λειτουργία του αθλητικού τμήματος της!
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), καταγγέλλει την συγκεκριμένη απόφαση των ιδιοκτητών κ.κ Σκαναβή και Μπενέκου, να βάλουν λουκέτο, με απροκάλυπτο μάλιστα τρόπο, στο αθλητικό τμήμα της εφημερίδας, που έχει ως αποτέλεσμα όλοι οι αθλητικοί συντάκτες που το στελέχωναν να περνούν στην ανεργία.
Η απόφαση των ιδιοκτητών της εφημερίδας, επί πλέον, αποτελεί πρόκληση από τη στιγμή που όπως οι πληροφορίες αναφέρουν, γίνεται με εκδικητικό τρόπο λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων.. που έγιναν το περασμένο χρονικό διάστημα στον «Ελεύθερο Τύπο», εξαιτίας της ανάλγητης εργοδοτικής συμπεριφοράς και πρακτικής, σε ότι αφορά τη μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.
Ο ΠΣΑΤ παρακολουθεί τις εξελίξεις και προειδοποιεί ότι θα βρεθεί απέναντι σε όποια μεθόδευση επιχειρηθεί ώστε η κατάργηση του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας, να αντισταθμιστεί με τυχόν «συνεργασία» με πρόθυμους εργολάβους της ενημέρωσης που ενδέχεται να αναλάβουν την κάλυψη του κενού στην αθλητική ενημέρωση.
Ο ΠΣΑΤ συμπαραστέκεται στους δεκαεννέα (19) εργαζόμενους που προστίθενται κι αυτοί στη μεγάλη λίστα των ανέργων του χώρου, στην δύσκολη αυτή εποχή που βιώνει και η αθλητική δημοσιογραφία.
Ο ΠΣΑΤ, καλεί τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, την πρωτοβάθμια (ΕΣΗΕΑ) και δευτεροβάθμια (ΠΟΕΣΥ) συνδικαλιστική μας ηγεσία, να ασχοληθούν σοβαρά με το ζήτημα της συγκεκριμένης εργοδοτικής αυθαιρεσίας, που απροκάλυπτα και εκδικητικά προχωρεί σε ενέργειες πρωτάκουστες.
Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΣΑΤ, παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην κατεύθυνση της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και στην αποκάλυψη και καταγγελία των παράνομων εργοδοτικών πρακτικών.