ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Γνωστός εκδότης - δημοσιογράφος εμπλέκεται σε κύκλωμα απάτης

Ηταν υποψήφιος με το Ποτάμι στη Θεσσαλονίκη 

Σοκ στο χώρο των media και της πολιτικής έχει προκαλέσει η εμπλοκή γνωστού εκδότη-δημοσιογράφου και υποψήφιου με το Ποτάμι, σε κύκλωμα απάτης.
 Η Αστυνομία, μετά από εισαγγελική διάταξη, προέβη στη δημοσιοποίηση των ονόματων τριών εκ των πέντε ατόμων, που φέρονται να εμπλέκονται σε εταιρεία «πυραμίδα», με το σκεπτικό ότι είναι πιθανόν να έπεσαν θύματα απάτης και άλλα άτομα. Σύμφωνα με τις αρχές, πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται ότι είχαν ο 50χρονος Αυστριακός υπήκοος Herbert Teissel,  η 46χρονη σύζυγό του Anna Teissel, του Stanislaw και της Maria, υπήκοος Αυστρίας, η οποία γεννήθηκε στην Πολωνία.
Ο δημοσιογράφος που -σύμφωνα με την αστυνομία - εμπλέκεται στο κύκλωμα και δηλώνει ..
βραβευμένος και εκδότης περιοδικών και ειδησεογραφικών ιστοσελίδων είναι ο Φωκίωνας Φουντουκίδης. Ο 54χρονος είχε κατέβει υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη στην Β` Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος έγραφε προς τους υποψήφιους ψηφοφόρους του:
«Είμαι δημοσιογράφος. Εκδίδω περιοδικά και διατηρώ ειδησεογραφικές ιστοσελίδες (ηλεκτρονικές εφημερίδες) σε περιοχές στην Β’ Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης όπως το Ωραιόκαστρο, τα Πεύκα κ.α.
Εκδότης υπήρξα επίσης της πανελλαδικής εφημερίδας για την οικολογία και το περιβάλλον «Βιολογικά» καθώς και της ιστορικής-πολιτιστικής εφημερίδα «Πόντος». Εργάστηκα ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα και την Κύπρο και τιμήθηκα με το πρώτο βραβείο ελληνικής τηλεόρασης 1992 για το ντοκιμαντέρ «Αποστολή στην Ίμβρο» όπου αποκάλυπτα τα δράμα των τελευταίων Ελλήνων της Ίμβρου που καταπιέζονταν από το ρατσιστικό τουρκικό καθεστώς. (...)Αγαπώ την πολιτική και τη θεωρώ μία ανώτερη μορφή εθελοντισμού. Δεν είχα ψηφίσει κανένα κόμμα τα τελευταία 14 χρόνια, ως τις πρόσφατες Ευρωεκλογές, καθώς το παλιό πολιτικό σύστημα δεν εξέφραζε τα όνειρα μου για την Ελλάδα του αύριο. Είμαι από αυτούς που δεν είχαν και δεν ήξεραν τι να ψηφίσουν αυτά τα 14 χρόνια. Η λύση ήρθε από το "Ποτάμι" που με ξανάβαλε στην πολιτική. Νέα νοοτροπία, φρέσκιες ιδέες, ανοιχτό σε όλους, δημοκρατικός τρόπος λειτουργίας.»
Με επιστολή του ο δημοσιογράφος και υποψήφιος με το Ποτάμι στη Β' Θεσσαλονίκης Φωκίωνας Φουντουκίδης απαντά στις κατηγορίες που του αποδίδονται από τις αστυνομικές αρχές, που δημοσιοποίησαν τα στοιχεία του και αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή σε υπόθεση απάτης που φέρεται να συμμετείχε. Ολόκληρη η επιστολή του δημοσιογράφου στο seleo.gr