ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Κ. Παπαδής: Ολοι μαζί στη μάχη για τον ΕΔΟΕΑΠ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε κείμενο του δημοσιογράφου Κώστα Παπαδή, υποψηφίου για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ:

«Συνάδελφοι
     Η κεντρική επιδίωξη όλων μας, είναι να «ξαναχτίσουμε», με επιμονή και σοβαρότητα, τον ΕΔΟΕΑΠ σε νέες υγιείς βάσεις. Η μακρά πορεία μου – σχεδόν 35ετής -  στο ρεπορτάζ της κοινωνικής ασφάλισης, μου δίνει τη δυνατότητα, αλλά και την υποχρέωση, να αθροίσω τις δυνάμεις μου στην προσπάθεια επανοικοδόμησης της επικουρικής ασφάλισης και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης του κλάδου μας.
     Η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, έπληξε με πρωτοφανή ένταση τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και επέφερε δραματικές αλλαγές στο εργασιακό χώρο των ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στα πρόθυρα της κατάρρευσης, το επικουρικό μας ταμείο, το εφάπαξ βοήθημα και ο τομέας υγείας, του ΕΔΟΕΑΠ. Σε αυτό βεβαίως συνέτειναν και οι εσφαλμένες έως και εγκληματικές επιλογές,..
παλαιότερων διοικήσεων του Οργανισμού. 
     Η ανεργία, οι μειώσεις μισθών, η κατάργηση  των συλλογικών συμβάσεων και η γενικευμένη επικράτηση των Δελτίων Παροχής Υπηρεσιών (μπλοκάκια), ταυτόχρονα με την κατάρρευση της διαφημιστικής δαπάνης, έχουν οδηγήσει σήμερα τον Οργανισμό σε πλήρη οικονομική ασφυξία.
    Η λύση είναι μια: το «νοικοκύρεμα» των παροχών, αλλά και του τομέα υγείας, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση και τον επανασχεδιασμό της υπηρεσίας εσόδων. Αυτό θα μας βοηθήσει να εξυγιάνουμε τα την  οικονομική κατάσταση του Οργανισμού, ώστε να είμαστε σε θέση – μελλοντικά - να βελτιώσουμε  τις παροχές μας. 
     Για το λόγο αυτό, πιστεύω ότι η νέα διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει, την επόμενη διετία, να επικεντρωθεί στα εξής:
1. Άμεση αντιμετώπιση του ταμειακού προβλήματος του Οργανισμού, με την προκαταβολή εισφορών από το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, για όλο το 2015, κάτι στο οποίο συμφωνεί και θα συνδράμει η νέα ηγεσία του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
2. Διαφύλαξη του πόρου (αγγελιόσημο), ώστε να  διατηρηθεί η αυτόνομη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ, ως ΝΠΙΔ αυτοδιαχειριζόμενο από τους μετόχους του.  
3. Επέκταση του αγγελιοσήμου στο Ίντερνετ (στα ειδησεογραφικά site). Ασφάλιση των εργαζομένων σε αυτά στον ΕΔΟΕΑΠ.
4. Ασφάλιση στα ταμεία μας των εργαζόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (μπλοκάκια), σε συνδυασμό με την επαναφορά ισχύος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
5. Διεκδίκηση – με κάθε μέσο - των απωλειών που είχε το ταμείο μας (περί τα 90 εκατ. ευρώ) από το PSI.
6. Εξυγίανση των οικονομικών του ΕΔΟΕΑΠ (περιορισμός των ελλειμμάτων), νοικοκύρεμα του ταμείου και αποκατάσταση της ίσης μεταχείρισης όλων των ασφαλισμένων αλλά και των εργαζομένων στο ταμείο.
7. Αντιμετώπιση του προβλήματος της υγειονομικής ασφάλισης των ανέργων.
8. Διεκδίκηση των οφειλών εκδοτών - από αγγελιόσημο και εισφορές - προς τον ΕΔΟΕΑΠ.
      Στην προσπάθεια αυτή, συστρατεύομαι και ζητώ την εμπιστοσύνη και την ψήφο σου…

Κώστας Παπαδής
Υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ»