ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Τρουπής, Αγάτσα και άλλα «μαγειρέματα»...

Απίστευτα και προδήλως προκλητικά μαγειρέματα έγιναν κατά την επιλογή των δημοσιογράφων στη ΝΕΡΙΤ. Επιλογή εκτός ΑΣΕΠ, όπως ήταν αυτονόητο αφού πρόκειται για ένα επάγγελμα με πολλές ιδιαιτερότητες, η οποία έδωσε τη δυνατότητα στους ιθύνοντες να μαγειρέψουν τα στοιχεία και να βγάλουν τα αποτελέσματα που ήθελαν.
Η αρχή έγινε με την επιλογή των πολιτικών, κοινοβουλευτικών και οικονομικών συντακτών, όπως και των συντακτών διεθνών ειδήσεων και το μαγείρεμα συνεχίστηκε και κατά την επιλογή των αθλητικών συντακτών.
Η πρώτη επιλογή από τους χιλιάδες που κατέθεσαν αιτήσεις, έγινε από ιδιωτική εταιρία (ICAP) και στη συνέχεια ανέλαβε ρόλο η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ.
Στο δεύτερο αυτό στάδιο της διαδικασίας προβλέπονταν τρεις κρίσεις. Η μία με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια (Πτυχίο, μεταπτυχιακό, αποδεικτικά ξένων γλωσσών, χρήσης .. υπολογιστών κλπ). Οι άλλες δύο με απολύτως υποκειμενικά κριτήρια (αξιολόγηση του βιογραφικού και συνέντευξη με τον υποψήφιο για πρόσληψη δημοσιογράφο). Η διαδικασία άφηνε όλα τα περιθώρια για μαγειρέματα, αφού το σκορ «Υποκειμενικά» - «Αντικειμενικά» κριτήρια ήταν 2-1 από τα αποδυτήρια!
Σημειώστε δε, ότι την αξιολόγηση του βιογραφικού έκανε ένας πρώην βουλευτής της ΝΔ, ενώ τις συνεντεύξεις πήραν ένας πρώην συνδικαλιστής της ΝΔ και ένας υπέργηρος δημοσιογράφος ηλικίας 92 ετών. Ας δούμε την περίπτωση επιλογής των αθλητικών συντακτών που ανακοινώθηκαν πρόσφατα:
Κριτήριο: «Αξιολόγηση
Βιογραφικού» και «Συνέντευξη».
Οι περιπτώσεις που «βγάζουν μάτι»...
 Το καλύτερο βιογραφικό απ όλους τους υποψηφίους έχει ο κ Παπαϊωάννου Ηλίας με πτυχίο ΑΕΙ (1000 μόρια), μεταπτυχιακό (250 μόρια), πιστοποίηση αγγλικών (100 μόρια), γαλλικών (100 μόρια), ίντερνετ κλπ. Στην αρχική κατάταξη έρχεται πρώτος. Κι όμως, αυτό το βιογραφικό αξιολογείται ως υποδεέστερο άλλων και βαθμολογείται με μόλις 840 μόρια, με συνέπεια ο κ Παπαϊωάννου να υποχωρεί κατόπιν αυτού στη 12η θέση από την πρώτη.
*Συγκριτικά, το βιογραφικό της κυρίας Σπύρου Βασιλικής, με πτυχίο, μεταπτυχιακό, αλλά υποδεέστερο πτυχίο στα αγγλικά (30 μόρια και όχι 100 όπως ο κ Παπαϊωάννου και χωρίς δεύτερη ξένη γλώσσα και χωρίς πιστοποίηση γνώσης ίντερνετ) βαθμολογείται με 1260 μόρια και ανέρχεται στην πρώτη θέση.
* Εξόφθαλμα προκλητική είναι η περίπτωση της κυρίας Αγάτσα Αριάδνης, πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας. Με μόνον το πτυχίο ΑΕΙ (1000 μόρια) και χωρίς ξένες γλώσσες και πιστοποίηση ίντερνετ κλπ, το βιογραφικό της κ Αγάτσα βαθμολογείται με 1250 μόρια!
*Ένα αντίστοιχο, ίδιο βιογραφικό, του κ. Παπανικολάου Βασίλη, βαθμολογείται με 995 μόρια και μένει απ έξω!
*Εξωφρενική είναι η περίπτωση της κυρίας Λαζάρου Μαρίας καθώς το βιογραφικό της με πτυχίο ΑΕΙ και δύο ξένες γλώσσες και πιστοποίηση γνώσης ίντερνετ, αξιολογείται με μόλις 965 μόρια και από την 7η θέση κατάταξης κατρακυλάει στη 17η και στη συνέχεια με την υποβαθμολόγησή της και στη συνέντευξη, στην τελική κατάταξη καταλαμβάνει τη 19η θέση. Και φυσικά μένει εκτός προσλήψεων!
*Τα μαγειρέματα πλήρωσαν και έμειναν εκτός προσλήψεων πλήν της κας Λαζάρου και ο κ Παπανικολάου Βασίλης που από τη 15η θέση έπεσε στη 17η και έμεινε εκτός, ο κ Ζορμπάς Ευάγγελος που από την 11η θέση κατρακύλησε στην 20η αφού βαθμολογήθηκε χαμηλά και στη συνέντευξη.
*Αντιθέτως, ευνοήθηκαν και μπήκαν στη 16αδα και φυσικά προσλήφθηκαν, ο κ Γκομώλης Νικόλαος που με μόνον πτυχίο ΑΕΙ και χωρίς ξένες γλώσσες και ίντερνετ κλπ από τη 17η θέση ανέβηκε στη 13η και προσλήφθηκε καθώς το βιογραφικό του βαθμολογήθηκε με 1070 μόρια και η συνέντευξη με 750. (Για να βοηθήσουμε στη σύγκριση, σημειώνουμε ότι το βιογραφικό του κ Ξηρόκωστα Πέτρου με επιπλέον γνώση αγγλικών και ίντερνετ βαθμολογήθηκε με 640 μόρια. Με 430 μόρια λιγότερο, δηλαδή!! Και φυσικά έμεινε εκτός.)
Η σύγκριση με το καλύτερο βιογραφικό όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων αθλητικών συντακτών, αυτό του κ Παπαϊωάννου είναι εξωφρενική!! Το βιογραφικό του κ. Γκομώλη με μόνον πτυχίο ΑΕΙ βαθμολογείται με 1070 μόρια και του κ Παπαϊωάννου με πτυχίο ΑΕΙ, μεταπτυχιακό, δύο ξένες γλώσσες, ίντερνετ κλπ, βαθμολογείται με μόλις 840 μόρια!!
Σκανδαλωδώς ευνοήθηκαν επίσης ο κ. Τζαβάρας Αντώνιος που από την 20η ανέβηκε στη 14η θέση, η κυρία Μπουζαλά Ελένη που από τη 18η ανέβηκε στη 15η θέση και η κυρία Αναστασοπούλου Αικατερίνη, η οποία από τη 19η θέση ανέβηκε στη 16η και κατέλαβε την τελευταία θέση στον κατάλογο των προσληφθέντων. Η σύγκριση των αντικειμενικών προσόντων (πτυχίο, γλώσσες, ίντερνετ κλπ) είναι συντριπτικά υπέρ όσων τους έφαγαν τις θέσεις και τους άφησαν εκτός προσλήψεων.

Πολιτικοί Συντάκτες.
Το σκάνδαλο των σκανδάλων
Ανάλογα μαγειρέματα έγιναν και κατά την επιλογή των πολιτικών συντακτών, με πιο σκανδαλώδη εδώ την περίπτωση του κ. Γιάννη Τρουπή http://zoornalistas.blogspot.gr/2013/08/blog-post_21.html , το βιογραφικό του οποίου βαθμολογήθηκε με 1340 μόρια (με άριστα το 1500), παρ ότι ο κ Τρουπής δεν διαθέτει ούτε πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ούτε πιστοποιημένη γνώση ίντερνετ κλπ. Διαθέτει μόνον πιστοποίηση γνώσης της αγγλικής. Με σχεδόν άριστα βαθμολογήθηκε ο κ Τρουπής και στη συνέντευξη. Έλαβε 950 μόρια, με ανώτατο τα 1000!
Για να μπει στην οχτάδα των προσληφθέντων ο κ Τρουπής αδικήθηκε κατάφωρα ο κ Σιαδήμας, ο οποίος ως κάτοχος πτυχίου ΤΕΙ, μεταπτυχιακού, πιστοποιητικού γνώσης της αγγλικής,του ίντερνετ κλπ, βαθμολογήθηκε στην αξιολόγηση του βιογραφικού με 610 μόρια.
Δηλαδή, με μόνο προσόν τη γνώση της αγγλικής γλώσσας, το βιογραφικό του κ Τρουπή αξιολογήθηκε με 1340 μόρια. Με γνώση της αγγλικής και επιπλέον πτυχίο ΤΕΙ, μεταπτυχιακό, γνώση ίντερνετ κλπ, το βιογραφικό του κ Σιαδήμα αξιολογήθηκε με μόλις 610 μόρια!!

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η αξιολόγηση και η πρόσληψη από τη ΝΕΡΙΤ των 59 δημοσιογράφων-παρουσιαστών, παραγωγών, αρχισυντακτών, ρεπόρτερ υπουργείων κλπ.
Στην κατηγορία αυτή το «παιχνίδι» αναμένεται να γίνει στην «ειδική κατηγορία» του 20%, στους δημοσιογράφους δηλαδή που χαρακτηρίζονται από τη ΝΕΡΙΤ ειδικών προσόντων, και οι οποίοι με βάση την αρχική λίστα των αξιοκρατικών κριτηρίων βρίσκονται χαμηλά στην κατάταξη.
- πηγή: thetoc