ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Παρανομίες εξπρές από τον Καλοφωλιά

Πάνω από δύο χρόνια παραμένουν ανεξόφλητες οι δεδουλευμένες αποδοχές του συνόλου σχεδόν του προσωπικού (δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί) της εφημερίδας «Εξπρές», παρά τις αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τις διεκδικήσεις τους, αλλά δεν εφαρμόζονται.
Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, αλλά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο 46 χλμ. της λεωφ. Λαυρίου τα πιεστήρια της «Εξπρές - Δ. Καλοφωλιάς Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ» λειτουργούν ακατάπαυστα χωρίς όμως άδεια λειτουργίας της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής , η οποία έχει λήξει από τον Νοέμβριο του 2008. Εκτός από τα πιεστήρια, λειτουργεί απρόσκοπτα και ο ιστότοπος express.gr.
Η παραπάνω διαπίστωση ανήκει στους αρμόδιους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Ανατολικής Αττικής και Βορείου Αιγαίου (ΣΕΠΕ), οι οποίοι σε έρευνά τους, τον παρελθόντα Ιούνιο, διαπίστωσαν, ότι τα πιεστήρια στερούνται αδείας λειτουργίας, τους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση από την ΔΕΗ και λειτουργούν από ιδιωτική εγκατάσταση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς άδεια λειτουργίας!
Μετά από αυτά, οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στο Τ.Α. Κερατέας, προκειμένου να εκτελεστεί η απόφαση του ΣΕΠΕ, η οποία τους έχει κοινοποιηθεί, για προσωρινή τριήμερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης, σύμφωνα με τον νόμο 3996/2011 (άρθρα 23, 24).
Όμως επειδή περνούν οι μέρες και δεν παρατηρείται καμία εξέλιξη, οι συντάκτες, οι τεχνικοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι, υποχρεώθηκαν να καταγγείλουν εγγράφως, στις 23 Ιουλίου, την όλη κατάσταση στους υπουργούς Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια.
Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει εκτελεστεί η απόφαση από την Αστυνομία και τα πάντα στο πιεστήριο και το express.gr λειτουργούν, ως… νόμιμα.