ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Αρης Ξυπολιτίδης

«Εφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Αριστείδης (Αρης) Ξυπολιτίδης.
Ο ‘Αρης Ξυπολιτίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές, άρχισε το 1957 να εργάζεται ως αστυνομικός συντάκτης στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ», όπου παρέμεινε έως το 1964. Στη συνέχεια, εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελληνικός Βορράς» (1962-1985), «Ελεύθερος Κόσμος» (1966-1982), «Αθηναϊκή» (1974-1976), «Μεσημβρινή» (1979-1991), πάντοτε στο αστυνομικό ρεπορτάζ, στο οποίο διακρίθηκε, διανύοντας μία σπουδαία και λαμπρή πορεία.
Παράλληλα, εργάστηκε από το 1971 για περίπου 20 χρόνια στην Ελληνική Ραδιοφωνία και στο..  Υπουργείο Τύπου ως πολιτικός συντάκτης, καλύπτοντας σημαντικά γεγονότα της πολυτάραχης εκείνης περιόδου, έως το 1991 οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.
Ο Άρης Ξυπολιτίδης υπήρξε δάσκαλος για τους νεώτερους δημοσιογράφους του αστυνομικού ρεπορτάζ, στους οποίους δίδαξε ήθος και ευπρέπεια, εμπνέοντας, ταυτόχρονα, το σεβασμό στους συνομιλητές του. Λειτούργησε πάντοτε ως οραματιστής όσον αφορά το μέλλον της Ένωσης και των νέων συναδέλφων, ενώ το πάθος του ήταν η ορθή παρουσίαση των γεγονότων και η αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης, στοιχεία που διέκριναν την επαγγελματική του πορεία.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο και συλλυπείται τις δύο θυγατέρες του, επίσης δημοσιογράφους, Αφροδίτη και Κορίνα για τη μεγάλη απώλεια του πατέρα τους.
Η κηδεία του Άρη Ξυπολιτίδη έγινε το  Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.