ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Δημοσιογραφία: ο μεγάλος ύπνος

Stand Up for Journalism  

Σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 5 Νοεμβρίου από τις 20.30 έως τις 21.00, έξω από τον κινηματογράφο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1).
Η εκδήλωση οργανώνεται από την  Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και αποτελεί τη συμμετοχή του δημοσιογραφικού κόσμου όλης της Ελλάδας - με συμβολική δράση - στην παγκόσμια ημέρα “Ξεσηκωμός για τη Δημοσιογραφία” (Stand Up for Journalism) που έχουν ορίσει η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ) και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕFJ).
Στην ελληνική πραγματικότητα της κοινωνικής λεηλασίας των μνημονίων, της καταπάτησης των.. 
στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων και της καταστρατήγησης ακόμη και θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η συμμετοχή στην παγκόσμια αυτή διαμαρτυρία αποτελεί χρέος και ευθύνη προκειμένου να ενωθούν οι φωνές όλων των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων που αντιστέκονται ανά τον κόσμο.
Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της η IFJ, η 5η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως “παγκόσμια ημέρα δράσης για την προώθηση των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και διαμαρτυρίας για τη δραματική κρίση που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι, από την υπερβολική εμπορευματοποίηση, την πολιτική πίεση, την πτώση του βιοτικού επιπέδου, τις κακές συνθήκες εργασίας και τις βίαιες επιθέσεις σε όλο τον κόσμο”.
“Η εκστρατεία Stand up for Journalism αναδεικνύει τόσο την κοινωνική όσο και την επαγγελματική κρίση της σύγχρονης δημοσιογραφίας” αναφέρει η IFJ και προσθέτει πως “αντιστεκόμενοι οι δημοσιογράφοι για τα δικαιώματα τους, αντιστέκονται επίσης για τις πολιτικές ελευθερίες και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Για αυτό η δράση μας σήμερα (περισσότερο από ποτέ) αποτελεί έκκληση προς τους άλλους εργαζόμενους και προς κάθε ομάδα της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και στην πολιτική κοινότητα στο σύνολό της”.
Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλους τους δημοσιογράφους και όλους τους εργαζόμενους, να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ το βράδυ της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι ...σιωπηρά για το “μαύρο” που έχουμε αφήσει να εισβάλλει στις ζωές μας.
Μετά τη συγκέντρωση, θα ακολουθήσει, στην αίθουσα «Αλέξανδρος» η προβολή της ταινίας «Ο Μεγάλος ύπνος» του Χάουαρντ Χοκς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Αυτοδιαχειριζόμενου Σινεμά της ΕΡΤ3, στη Θεσσαλονίκη.