ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Τα email που καίνε τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Αφαίρεσε διατάξεις κατά των φοροφυγάδων που έβγαλαν έξω 200 δισ.

∆ύο email-φωτιά εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον πρώην «τσάρο» της Οικονοµίας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και δείχνουν καθαρά ότι συνήργησε στο να βγάλουν οι μεγαλοκαρχαρίες το μαύρο χρήμα στο εξωτερικό.
Τα email, που αποτελούν εσωτερική αλληλογραφία του υπουργείου, καταδεικνύουν πως, παρότι η Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων (ΓΓΠΣ) είχε επεξεργαστεί πλήρως διατάξεις για να πιάνει τα μεγάλα ψάρια της φοροδιαφυγής, αυτές εξαφανίστηκαν από το τελικό κείµενο του φορολογικού νοµοσχεδίου που κατέθεσε στη βουλή ο Παπακωνσταντίνου. Τις διατάξεις αυτές που υποχρέωναν τις τράπεζες να..
γνωστοποιούν όλα τα στοιχεία των εμβασμάτων στο εξωτερικό τις «αφαίρεσε» ο τότε υπουργός Παπακωνσταντίνου προστατεύοντας έτσι τους μεγαλοφοροφυγάδες που έστειλαν έξω 200 δισ.
Στο πρώτο email προς τον Παπακων/νου ο επικεφαλής της ΓΓΠΣ αναφέρει: «Αγαπητέ Γιώργο δυστυχώς βλέπω ότι τελικά αφαιρέθηκαν μια σειρά από ρυθμίσεις που ειχαμε ετοιμάσει για να περιληφθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο».
Στο δεύτερο email που έστειλε ο νομικός σύμβουλος του κράτους στον επικεφαλής της ΓΓΠΣ λέει ξεκάθαρα: «Το σχέδιο νόμου αλλιώς ξεκίνησε κι αλλιώς κατέληξε. Βγήκαν όλες οι καλές διατάξεις και κυρίως η υποχρέωση των τραπεζών να δίνουν στοιχεία στη ΓΓΠΣ. Είμαι ΠΟΛΥ απογοητευμένος»
Το πλήρες ρεπορτάζ για τις αλχημείες Παπακωνσταντίνου στο Χωνί της 15/9.
--------