ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Tα σκουπίδια του Καράμπελα

«Καθαρή» Καλαμάτα με «βρόμικο» εργολάβο

Πριν καν κοπάσει ο αχός από την περιβόητη ιστορία της μεταφοράς απορριμμάτων από την Καλαμάτα και του θαψίματός τους στο δρυοδάσος της Φολόης, ο Δήμος Καλαμάτας για άλλη μια φορά φαίνεται να μην έχει κανένα πρόβλημα να συνεργαστεί εκ νέου με τον ίδιο εργολάβο Θεόδωρο Καράμπελα, ο οποίος ως γνωστόν ήδη μετράει περίπου 50 μήνες ποινών από καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ εις βάρος του εκκρεμούν κι άλλες υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη. Αυτό όπως φαίνεται ουδόλως απασχολεί τη δημοτική αρχή τού κ. Νίκα, ο οποίος με πρόσχημα την «καθαρή Καλαμάτα» για την..
περίοδο του καλοκαιριού αναθέτει ξανά στον ίδιο εργολάβο την αποκομιδή των σκουπιδιών.
Αυτά αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής του δήμου, όπου δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις μεταξύ αντιδημάρχων και συμβούλων. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έφερε το θέμα προς συζήτηση δηλώνοντας πως είναι απαραίτητη η συμπληρωματική ανάθεση στον εργολάβο ύψους 100.000 ευρώ προκειμένου να συνεχιστεί κανονικά η αποκομιδή των σκουπιδιών καλοκαιριάτικα και να μη μείνουν αυτά στη μέση του δρόμου, ειδικά σε μια περίοδο που η πόλη έχει μεγάλη έλευση τουριστών. Εξήγησε δε πως τα… προηγούμενα 100.000 ευρώ, που είχαν εγκριθεί με απόφαση δημάρχου, δεν ήταν αρκετά εξαιτίας των αυξημένων απορριμμάτων λόγω της εποχής.
- Δ. Τερζής / ΕφΣυν
*Διαβάστε επίσης:
- Μαφία σκουπιδιών βιάζει το περιβάλλον
- Απειλές εναντίον συντάκτη της Ελευθεροτυπίας