ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

«Συνάδελφοι» παντός καιρού!

Από τον Μάκη Νοδάρο

Την επαναπρόσληψή τους(!) στη ΝΕΡΙΤ προωθούν -με εντολή των πολιτικών τους προστατών- γνωστοί δημοσιογράφοι, διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες της ΕΡΤ Α.Ε. στη Δυτική Ελλάδα, που όλες αυτές τις ημέρες ποτέ δεν έλαβαν μέρος ενεργά στις διαμαρτυρίες των συναδέλφων τους για την πραξικοπηματική κατάργηση του ενημερωτικού μέσου στο οποίο εργάζονταν επί χρόνια.
Είναι οι «συνάδελφοι παντός καιρού», που κατάφεραν να επιβιώσουν γλείφοντας, αντί να ελέγχουν επί σειρά ετών τα κόμματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Σπεκουλάροντας και απαξιώνοντας τη δημοσιογραφική έρευνα, τις αποκαλύψεις και τις δικαστικές έρευνες για τις προκλητικές παρανομίες των δημόσιων προσώπων στην ευρύτερη περιοχή.
Είναι οι «συνάδελφοι» που σήμερα δεν έχουν κανένα οικονομικό πρόβλημα, κι ας απολύθηκαν από..
την ΕΡΤ. Και αύριο δεν θα πεινάσουν, καθώς κατέχουν θέσεις-κλειδιά σε γραφεία πολιτικών προσώπων, διαφόρων οργανισμών, ή είναι αρχισυντάκτες επί χρόνια σε τοπικές εφημερίδες - κατά παράβαση των κανονισμών.
Είναι οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν στην ΕΡΤ Α.Ε. με κομματικά κριτήρια μέσα σε μια μέρα, χωρίς καμιά αξιοκρατία, και σήμερα, βλέποντας τις αλλαγές, επιδιώκουν να διατηρήσουν τη διπλοθεσία ή την τριπλοθεσία τους εκμεταλλευόμενοι τις «υψηλές» τους γνωριμίες με πολιτικά πρόσωπα στα οποία ποτέ τους δεν άσκησαν κριτική.
Είναι αυτοί οι οποίοι, τούτες τις δύσκολες ώρες που το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων της ΕΡΤ και στη Δυτική Ελλάδα στέκεται στις επάλξεις των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, βρίσκονται... μακριά, κρυμμένοι στα σπίτια τους, και αφήνουν τους άλλους να βγάλουν «το φίδι από την τρύπα», πειθαρχώντας στις εντολές των πολιτικών προστατών τους για χλιαρή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, με αντίτιμο την «αξιοκρατική» κατά τα άλλα επαναπρόσληψή τους στη ΝΕΡΙΤ.
Είναι πλέον κοινό μυστικό μεταξύ των απολυμένων - εργαζομένων της ΕΡΤ Α.Ε. ότι πολιτικά πρόσωπα μεθοδεύουν την επαναπρόσληψη των «δικών τους παιδιών» και τον αποκλεισμό εκείνων που έκαναν τολμηρά και με αξιοπρέπεια τη δουλειά τους. Αραγε αυτή την εξυγίανση ονειρευόταν ο κ. Σαμαράς όταν έδινε εντολή για λουκέτο στην ΕΡΤ Α.Ε.;
- Eλευθεροτυπία