ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Αξιόπιστα και ζημιάρικα αυτοκίνητα

Οταν ψάχνεις στο διαδίκτυο (και με λίγη βοήθεια από φίλους) βρίσκεις πραγματικά «διαμάντια».
Ετσι ανακαλύψαμε το πολύ καλό σάιτ για το αυτοκίνητο, autoreport.gr που συνδυάζει το χρηστικό με την διασκέδαση και την ενημέρωση. Παράδειγμα το ρεπορτάζ που αναφέρεται στα πιο αξιόπιστα αλλά και στα πιο ζημιάρικα αυτοκίνητα, κάτι που ενδιαφέρει ΟΛΟΥΣ τους ιδιοκτήτες ΙΧ και ειδικά τώρα σε περίοδο κρίσης.
Το ρεπορτάζ βασίζεται στη νεότερη έκθεση αξιοπιστίας επιβατηγών μοντέλων που παρουσίασε ο γερμανικός οργανισμός τεχνικού ελέγχου TUV SUD. Τα αποτελέσματα βασίζονται σε τεχνικούς ελέγχους, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν από τον οργανισμό σε περίπου 300.000 Ι.Χ. το δεύτερο εξάμηνο του 2011 και το πρώτο εξάμηνο του 2012 και τα αυτοκίνητα χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την «ηλικία» τους.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ- ΕΩΣ ΤΡΙΑ ΕΤΗ
Αξιόπιστα:
- VW Polo Είναι το μοντέλο που εμφανίζει τις λιγότερες βλάβες απ΄ όλα στην.. κατηγορία έως τριών ετών με ποσοστό 2,2/%.
- Μazda 3 Το δεύτερο πιο αξιόπιστο μοντέλο τριετίας (2,7%), ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν:
- Audi Q5 (2,8%)
- Toyota Avensis (2,9%) και
- VW Golf Plus (3,1%).
Ζημιάρικα:
- Tο Dacia Logan αποδείχθηκε τo πιο ζημιάρικο μοντέλο τριετίας αποδείχθηκε το Dacia Logan με ποσοστό βλαβών 13,3%, που κατέλαβε την 132η και τελευταία θέση στη σχετική κατάταξη αξιοπιστίας. Την πεντάδα με τα ζημιάρικα μοντέλα τριετίας συμπληρώνουν:
- Fiat Doblo (12,3%),
- Daihatsu Sirion (12,0%),
- Fiat Panda (11,7%) και
- Citroen C4 (10,6%).

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα πιο αξιόπιστα αλλά και τα πιο ζημιάρικα αυτοκίνητα στα μοντέλα πέντε, επτά, εννέα και έντεκα ετών.