ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Aπλήρωτοι επί μήνες οι εργαζόμενοι στο «ΠΑΤΡΑ TV»


Οι ιδιοκτήτες μετατρέπουν το κανάλι σε μουσικό –Εν αναμονή παρέμβασης του ΕΣΡ

Μια απαράδεκτη κατάσταση βιώνουν εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού «ΠΑΤΡΑ TV», που παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες (σε κάποιους οφείλονται μισθοί 12 μηνών!). Η ιδιοκτησία δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για την συνέχιση της πορείας του σταθμού, υποβαθμίζοντας συνεχώς την ποιότητα του προγράμματός του, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις για αναβάθμισή του.
Κάτω από άθλιες εργασιακές συνθήκες οι εναπομείναντες δημοσιογράφοι και τεχνικοί συνέχιζαν μέχρι προ δύο εβδομάδων να προσφέρουν αόκνως τις υπηρεσίες τους, θέλοντας να στηρίξουν το ΜΜΕ που συνέβαλε στην πλουραλιστική ενημέρωση των τηλεθεατών. Ωστόσο οι παλινωδίες της ιδιοκτησίας και οι χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις για την καταβολή δεδουλευμένων τους ανάγκασαν να προβούν σε επίσχεση εργασίας προσφεύγοντας..
έτσι στο ύστατο μέσο για την διεκδίκηση των μισθών.
Εδώ και 15 ημέρες το «ΠΑΤΡΑ TV» έχει σταματήσει το ενημερωτικό του πρόγραμμα, μετατρέποντας τον σταθμό σε μουσικό, γεγονός που παραβιάζει κατάφορα την άδεια λειτουργίας.
Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) καλεί τους ιδιοκτήτες στην άμεση καταβολή των οφειλομένων προς τους εργαζομένους και την απρόσκοπτη συνέχιση της ενημέρωσης με δελτία ειδήσεων, όπως ορίζει το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.
Σε διαφορετική περίπτωση η προσφυγή στο ΕΣΡ για την παράνομη αλλοίωση του χαρακτήρα του σταθμού, αλλά και στην Δικαιοσύνη για την δικαίωση των εργαζόμενων είναι δεδομένη. Πρέπει να αντιληφθούν οι ιδιοκτήτες του «ΠΑΤΡΑ ΤV» πως η συχνότητα ανήκει στην Πολιτεία και δεν μπορούν να την χρησιμοποιούν κατά το δοκούν. Ούτε μπορεί να αφήνουν επί μήνες οικογενειάρχες εργαζομένους απλήρωτους, εκμεταλλευόμενοι την γιγάντωση της ανεργίας στο χώρο των ΜΜΕ.