ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Στις 10 Γενάρη η «Ελευθεροτυπία» - Μπλόκο στον τίτλο από δύο τραπεζίτες


Συνεχείς επαφές στη Μίνωος με εργαζόμενους της εφημερίδας Ελευθεροτυπία έχει ο «κύριος 25%», δικηγόρος Χαρίλαος Οικονομόπουλος.
Στόχος να βγεί το φύλλο στα περίπτερα αμέσως μετά τα Θεοφάνεια και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου. Ο νέος μέτοχος θέλει να κρατήσει το μπάτζετ σε χαμηλά επίπεδα, με μισθούς που δεν θα ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ μικτά.
Στην καινούργια εφημερίδα εκτός από παλιούς εργαζόμενους θα προσληφθούν και κάποιοι εκτός Ελευθεροτυπίας, στην πλειονότητά τους άνεργοι...
Την ίδια ώρα, όμως, εμπλοκή παρουσιάστηκε με το θέμα του τίτλου της «Ελευθεροτυπίας καθώς οι τράπεζες στις οποίες χρωστάει η Μάνια Τεγοπούλου (Πειραιώς, Alpha Bank) αντέδρασαν. Κι αυτό γιατί ο τίτλος που ανήκε στην Χ.Κ. Τεγόπουλος και αποτελεί το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της, είχε παραχωρηθεί..
στις δανείστριες τράπεζες ως εγγύηση. Οι εν λόγω τράπεζες, όπως γράφει το Παρόν, μόλις έγινε γνωστό ότι ο τίτλος μεταβιβάστηκε σε νέα εταιρεία αντέδρασαν και μάλιστα τώρα απειλούν με ασφαλιστικά μέτρα.
Η νέα εταιρεία, σύμφωνα με το Παρόν θα ενοικιάσει τις εγκαταστάσεις, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της έκδοσης του ημερήσιου και του κυριακάτικου φύλλου, όπως και το σάιτ www.enet.gr, και έχει το ok από άλλη τράπεζα για δάνειο ύψους 22.000.000 ευρώ.
Ανεξάρτητα από το πρόβλημα με τους δανειστές-τραπεζίτες, η προετοιμασία και γενικά η οργάνωση της επανέκδοσης της «Ελευθεροτυπίας» βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Οι δημοσιογράφοι που έχουν προσληφθεί ανέρχονται σε 120, μεταξύ των οποίων είναι και «παλιά», γνωστά ονόματα, όπως ο Γιώργος Βότσης, ο Φίλιππος Συρίγος και ο Κώστας Μπέης.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της εφημερίδας Βαγγέλη Παναγόπουλο, η «Ελευθεροτυπία» θα κάνει την εμφάνισή της στα περίπτερα, εκτός απροόπτου, γύρω στις 10 Ιανουαρίου.