ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Σε πλειστηριασμό και το κτίριο της Ελευθεροτυπίας


Πρώην και νυν εργαζόμενοι της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» προχωρούν σε πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων της Χ.Κ.Τεγόπουλος προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα, που τους οφείλει η εταιρεία καθώς οι πληρωμές σταμάτησαν πριν απο 14 μήνες.
Ετσι σε πλειστηριασμό βγαίνει στις 10 Οκτωβρίου το κτίριο της Μίνωος 10-16, στο οποίο στεγάζεται η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Τιμή πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί το ποσό των 14.042.776 ευρώ. Τον πλειστηριασμό του κτιρίου επισπεύδουν δυο δημοσιογράφοι που εργάζονταν στην «Ελευθεροτυπία».
Επίσης αύριο Τετάρτη έχει προγραμματιστεί να γίνει πλειστηριασμός της κεντρικής μηχανής της εκτυπωτικής μονάδας της ΧΚΤ, που βρίσκεται στο Κορωπί. Τιμή εκκίνησης έχει ορισθεί το ποσό..
των 5.300.000 ευρώ. Η μηχανή βγαίνει σε πλειστηριασμό απο 48 εργαζόμενους (τεχνικούς).
Στις 10 Οκτωβρίου έχει προγραμματισθεί να βγουν σε πλειστηριασμό και κατασχεθέντα μηχανήματα της εκτυπωτικής μονάδας στο Κορωπί. Η συνολική τους αξία ανέρχεται σύμφωνα με την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης κινητών πραγμάτων στο ποσό των 2.247.000 ευρω. Τον πλειστηριασμό των κινητών πραγμάτων επισπεύδουν 26 δημοσιογράφοι που εργάζονταν στην «Ελευθεροτυπία».
Στο μπλογκ του εκπροσώπου των συντακτών της Ελευθεροτυπίας, της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας και του enet.gr, Πάνου Σώκου επισημαίνεται:
Σε περίπτωση που εκπλειστηριασθεί τελικά κάποιο περιουσιακό στοιχείο έχουν δικαίωμα εντος 15 ημερών να αναγγελθούν όλοι οι εργαζόμενοι, που έχουν απαιτήσεις απο την ΧΚΤ και όχι μόνο οι επισπεύδοντες. Για το λόγο αυτό καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι, να ολοκληρώσουν σε συννενόηση με τους δικηγόρους τους άμεσα όλες τις νομικές διαδικασίες (ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές) για τα δεδουλευμένα τους.