ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Νέα τρικ στο «Κέρδος» για περαιτέρω περικοπές μισθών


Κατάργηση όλων των επιδομάτων -εκτός αυτού των τέκνων- στην εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ, που σημαίνει μείωση μισθών κατά 10-25% κατά μέσο όρο. Οπως αναφέρεται σε mail που μας εστάλη, οι εργαζόμενοι ανακάλυψαν το «κούρεμα» των αποδοχών τους βλέποντας τον κατά πολύ μειωμένο μισθό τους, το εκκαθαριστικό και μαζί μία επιστολή από την εταιρεία όπου αναφέρεται ότι η οικονομική κρίση την ωθεί σε περικοπές κλπ. κλπ.
Οι Ενώσεις των εργαζομένων κατήγγειλαν προς το ΣΕΠΕ την μονομερή και αυθαίρετη μεταβολή στις αποδοχές των εργαζομένων της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ. Η εργοδότρια εταιρεία, η οποία σημειωτέον οφείλει στους εργαζόμενους την εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών του μηνός Ιουλίου καθώς και επιδόματα πολυετίας και διαφορές κλιμακίων, εντελώς παράνομα και καταχρηστικά μείωσε μονομερώς τις αποδοχές των εργαζομένων  όπως αυτές προκύπτουν από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και..τους ειδικότερους όρους αυτών, που έχουν πλέον καταστεί όροι των ατομικών συμβάσεων εργασίας τους και έχουν δηλαδή υποκατασταθεί από ενεργές ατομικές συμβάσεις εργασίας. Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. υπενθυμίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιβληθούν μονομερώς, χωρίς τη συναίνεση των εργαζομένων, νέοι όροι ατομικής σύμβασης, δυσμενέστεροι των όσων εφαρμόζονται και γι’ αυτό ζήτησαν από την εργοδοσία να καταβάλει άμεσα στο έπακρο όλες τις οφειλόμενες αποδοχές των εργαζομένων.