ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Αντιδράσεις για την επίθεση εναντίον της δημοσιογράφου Μαρίνας Ριζογιάννη


Ολοι καταδικάζουν την ωμή παρέμβαση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαϊας

Αντιδράσεις προκάλεσε στο δημοσιογραφικό χώρο κι όχι μόνο η επιστολή του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαϊας Ανδρέα Σοφιανόπουλου, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Πελοπόννησο" και καταφέρεται εναντίον της δημοσιογράφου Μαρίνας Ριζογιάννη. Η Ριζογιάννη που κατά γενική ομολογία χαίρει της εκτίμησης της τοπικής κοινωνίας και του δημοσιογραφικού κόσμου για το ήθος και την αντικειμενικότητα με την οποία επί χρόνια καλύπτει τον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της υγείας, έκανε το «λάθος» να αναφερθεί σε ρεπορτάζ της στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων κατά την πρόσφατη πολυήμερη κινητοποίηση των φαρμακοποιών.
Τα σωρευμένα προβλήματα του κλάδου, ωστόσο, επουδενί δίνουν το δικαίωμα στον καθένα όχι να ασκεί κριτική στον δημοσιογράφο- που άλλωστε κρίνεται καθημερινά απο τους πολίτες- αλλά να..επιτίθεται άδικα και αναίτια, εμφανίζοντας τον συντάκτη καθοδηγούμενο, ή με μονόπλευρες θέσεις.
Ο επικεφαλής ενός επιστημονικού φορέα θα έπρεπε όπως επιθυμεί να κριτικάρει έστω και με υπερβολές τον δημοσιογραφικό κόσμο, παραδίδοντας ακόμη και μαθήματα συντάξεως κειμένων, καλό θα ήταν να βλέπει την πραγματικότητα και όχι να ατενίζει τα γεγονότα μέσα απο συντεχνιακής λογικής πρίσμα, παλαιολιθικής κοπής.
Tο ΔΣ της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων σε ανακοινωση του τονίζει ότι ναι μεν δεν θα υποδείξει στον κύριο Σοφιανόπουλο πως να συνδικαλίζεται αλλά το να επιτίθεται όμως κατά πάντων όσων δεν προβάλλουν τις θέσεις του, μόνο δημοκρατικές ευαισθησίες δεν προδίδει. Η ΕΣΗΕΠΗΝ θεωρεί ότι σίγουρα η απρόκλητη επίθεση κατά της Μαρίνας Ριζογιάννη δεν απηχεί τις απόψεις και των υπολοίπων μελών του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου.