ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Στα «μαλακά» ο Κούλογλου για αντισυναδελφική συμπεριφορά


Στέλιος Κούλογλου: Μέχρις ότου το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ αγοράσει μετοχές του Τvxs και γίνουμε συνέταιροι, εγώ είμαι υπεύθυνος για την επιλογή του προσωπικού

To γεγονός ότι κάποιος από απλός εργαζόμενος γίνεται ιδιοκτήτης Μέσων και εργοδότης έχει και τις παρενέργειές του. Παράδειγμα κι ο Στέλιος Κούλογλου που τιμωρήθηκε με ποινή επίπληξης από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για δύο παραπτώματα που είχαν να κάνουν με την ιδιότητά του ως εργοδότη.
Εναντίον του Κούλογλου είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη από το ΠΠΣ για αντισυναδελφική συμπεριφορά με το εξής σκεπτικό:
- Ο Στέλιος Κούλογλου δεν επέδειξε την επιβαλλόμενη συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους στην ιστοσελίδα “tvxs. gr”.
- Ως ιδιοκτήτης του διαδικτυακού καναλιού, πλήρωνε τους εργαζόμενους με δελτίο παροχής υπηρεσιών.
- Απέλυσε με καταχρηστικές και απαράδεκτες διαδικασίες τη δημοσιογράφο Ασπασία Σκαπέρδα στις με e- mail, ενώ αυτή έκανε τις θερινές διακοπές της.
- Στη συνέχεια, με δυσφημιστικό του δημοσίευμα στο διαδίκτυο, έγινε αιτία να ακυρωθεί η..πρόσληψη της Ασπασίας Σκαπέρδα από το δημοσιογραφικό τμήμα του Αλ Τσαντίρι, όπου είχε κάνει δοκιμαστικό.
- Λειτουργώντας καταχρηστικά και απαράδεκτα, χωρίς βάσιμο λόγο, απέλυσε στις 11.07.11 την εργαζόμενη στο ίδιο μέσο Αμαλία Αλτίνου.
Ο Κούλογλου στο μακροσκελές απολογητικό του υπόμνημα υποστήριξε μεταξύ άλλων:
«Η επιλογή των συνεργατών μου, είναι αποκλειστικά δική μου αρμοδιότητα. Αν με κάποιους θεωρώ ότι δεν μπορώ να συνεργαστώ, είτε γιατί μπερδεύουν την Ισλανδία με την Ιρλανδία, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο, θα σταματήσω να συνεργάζομαι, πάντα βέβαια στα πλαίσια του σεβασμού των νόμων, της ηθικής και της συναδελφικής αλληλεγγύης. Για να δημιουργήσω το Τ vxs, έχω μέχρι σήμερα δανειστεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Μέχρις ότου το Πειθαρχικό Συμβούλιο αγοράσει μετοχές και γίνουμε συνέταιροι, είμαι υπεύθυνος για την επιλογή του προσωπικού του…».