ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Χαρούμενος ο Μουρούτης που ασχολήθηκαν μαζί του - Τα βάζει τώρα και με τον προέδρο της ΕΣΗΕΑ...

- Αμετανόητος ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού 
- «Δεν πρόκειται να αλλάξω, έστω και αν ενοχλώ…» αναφέρει σε επιστολή του

Νέα «παρέμβαση» Μουρούτη που χθες, μέσω twitter, από κεκτημένη κομματική ταχύτητα αντί να σεβαστεί και να προστατέψει την ελευθερία του δημόσιου λόγου, έσπευσε να προβεί όχι απλώς σε σχόλια, αλλά και σε απειλές κατά δημοσιογράφων της ΝΕΤ.
Η «παρέμβαση» έγινε αυτή τη φορά όχι μέσω των 140 χαρακτήρων του twitter, αλλά με επιστολή 4.150 χαρακτήρων, στο φιλόξενο σάιτ antinews.
Ο Γιώργος Μουρούτης αφού χαίρεται που επιτέλους ασχολήθηκαν μαζί του (ποιος είναι αυτός ο Μουρούτης βρε παιδιά; ), στην επιστολή του αναφέρει ότι αν και δεν έχει καμμιά όρεξη να τσακώνεται με οποιονδήποτε (βέβαια δεν κάνει τίποτε άλλο εκτός από αυτό), έχει αποφασίσει πως δεν θα αφήνει και τίποτε να πέφτει κάτω. Και αυτό διότι όπως υποστηρίζει, πέραν της ιδιότητάς του, είναι.. φορολογούμενος πολίτης που δικαιούται να έχει άποψη, ιδιαίτερα για όσα συντηρεί με τους φόρους του, εννοώντας προφανώς την ΕΡΤ.
Ο Μουρούτης (αμετανόητος) επιτίθεται κατά του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμη και με ειρωνικά σχόλια αναφέρεται στη λειτουργία της ΕΡΤ αλλά και της εφημερίδας «Αυγή».
Τελειώνοντας την επιστολή ο Μουρούτης αναφέρει: «Δεν είμαι πολιτικός, οπότε δεν φοβάμαι ότι θα με κόψουν από κανένα πάνελ επειδή έχω άλλη οπτική των πραγμάτων, δεν με πτοούν οι ύβρεις, που από χθες δέχομαι. Ένα θέλω. Να είμαι χρήσιμος σε ό,τι κάνω και να το κάνω καλά. Δεν πρόκειται να αλλάξω, έστω και αν ενοχλώ…»
Ο Μουρούτης βέβαια θα πρέπει να καταλάβει ότι είναι υπεύθυνος του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού. Κατά συνέπεια όταν μιλάει πάντα θα υπάρχει το ερώτημα αν εκπροσωπεί τον ίδιο ή αν κρύβεται ο πρωθυπουργός πίσω από τις δηλώσεις του.
Αλήθεια ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τι λέει για τα καμώματα του διευθυντή φίλου του, που ούτως ή άλλως εκθέτουν και τον ίδιο αλλά και την συγκυβέρνηση…

Η επιστολή Μουρούτη
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής του Γιώργου Μουρούτη:
«Χαίρομαι ιδιαίτερα που έστω με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με το σχόλιό μου στην προσωπική μου σελίδα στο twitter, να ξεκινήσει ένας διάλογος για τα όρια της «δημοσιογραφίας» και του δικαιώματος κάθε πολίτη να την κρίνει.
Προσωπικά δεν έχω καμία όρεξη να ξυπνάω το πρωί και να «τσακώνομαι» με οποιονδήποτε.
Όμως, έχω αποφασίσει ότι δεν θα αφήνω και τίποτε να πέφτει κάτω. Κυρίως όταν έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τη Δημοκρατία και την αλήθεια.
Και αυτό γιατί, πέραν της ιδιότητάς μου, είμαι φορολογούμενος πολίτης που δικαιούμαι να έχω άποψη, ιδιαίτερα για όσα συντηρώ με τους φόρους μου. Και θεωρώ φασιστική την άποψη ορισμένων «δεν δικαιούσαι να έχεις γνώμη, τώρα που έχεις θεσμικό ρόλο».
Κατά τον ίδιο τρόπο, δέχομαι και οποιαδήποτε καλόπιστη κριτική μπορεί να γίνει από τον οποιοδήποτε, είτε έχει, είτε δεν έχει θεσμικό ρόλο.
Με χαρά διάβασα χθες την ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΣΗΕΑ κ. Τρίμμη για την αναφορά μου στο twitter
 Χαίρομαι γιατί η άποψή μου, έγινε η αφορμή να κινητοποιηθεί η ΕΣΗΕΑ για ζητήματα που αφορούν τη Δημοκρατία και την Ελευθεροτυπία.
Είμαι βέβαιος ότι αντίστοιχα θα αναζητήσει, για παράδειγμα τον αριθμό των εμφανίσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην αντίστοιχη εκπομπή της ΕΡΤ, και θα τον συγκρίνει με τον αριθμό εμφανίσεων (ή ακόμα και προσκλήσεων) του Πρωθυπουργού ή άλλων πολιτικών αρχηγών.
Είμαι βέβαιος ότι θα κάνει το ίδιο και για την εκπομπή (για παράδειγμα) του κ. Κούλογλου, όπου προεκλογικά εμφανίστηκε ένας και μόνον πολιτικός αρχηγός.
Είμαι βέβαιος ότι θα κινητοποιηθεί με την ίδια ταχύτητα και ένταση για το πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ, όπου με ταχυδακτυλουργικό τρόπο, η αντικειμενική δημοσιογραφία εξαφάνισε το σφυροδρέπανο από τη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως είμαι βέβαιος θα εκδώσει ανακοίνωση, τώρα σε νεκρό χρόνο, για το γεγονός ότι η ΕΡΤ κατά την προεκλογική περίοδο, καταπατώντας κάθε απόφαση της διακομματικής επιτροπής, προέβαλε σε δελτία ειδήσεων πολλές φορές αυθαίρετα πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, και δεύτερη τη Ν.Δ., αντίστροφα δηλαδή από την εκλογική τους δυναμική και από τη θεσμική τους υποχρέωση.
Είμαι επίσης βέβαιος, ότι θα εκδώσει ανακοίνωση για το γεγονός ότι στην ορκωμοσία του νέου Πρωθυπουργού, η ΕΡΤ δεν μετέδωσε ήχο από την πρώτη δήλωσή του ως Πρωθυπουργού, αλλά ούτε από την τελετή παράδοσης παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου. Φαντάζομαι δεν το έκανε για να προστατέψει τον Πρωθυπουργό από κάποιο, ενδεχόμενο, λάθος…
Όμως, αυτό συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά και παρά το γεγονός ότι η ΕΡΤ είχε αναλάβει να στείλει με πουλ εικόνα και ήχο και στους υπολοίπους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Το κορυφαίο είναι ότι κατά τη «βουβή» παράδοση – παραλαβή, παρουσιαστής της ΕΡΤ πρόλαβε να πει ότι η (νεοεκλεγείσα) κυβέρνηση Σαμαρά, που δεν είχε καν σχηματιστεί ή ορκιστεί, είναι ήδη μια «φθαρμένη» κυβέρνηση!!!
Αυτά σχολίασα στο twitter μου και αν ξαναγύριζα τον χρόνο πίσω, πάλι τα ίδια θα έγραφα. Γι αυτά η ΕΣΗΕΑ εύχομαι να τοποθετηθεί, όπως επίσης, για το γεγονός ότι συντάκτες της Δημόσιας Τηλεόρασης, σχολιάζοντας πχ. δημοσκοπήσεις σε άλλες χώρες, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι (εκ θέσεως) εκφράζουν τη χώρα τους, αραδιάζουν απροκάλυπτα τις επιθυμίες τους λέγοντας ότι: «φαντάσου να βγει και ο Χ, αυτό μας έλειπε τώρα»!!!
Χάρηκα, που η ΕΣΗΕΑ, άρχισε να παρακολουθεί το fb και το twitter, με στόχο να τοποθετείται με επίσημες ανακοινώσεις της. Τώρα που λύθηκαν τα περισσότερα προβλήματα του κλάδου και ιδιαίτερα η ανεργία, δείχνει, γρήγορα αντανακλαστικά και σε έναν νέο πεδίο, αυτό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Θα έχει άρα αντιληφθεί και τις ύβρεις που πολλά από τα μέλη της εκτοξεύουν κατά θεσμικών παραγόντων της χώρας.
Είμαι τέλος, βέβαιος ότι η ΕΣΗΕΑ θα είναι υπερήφανη για τα μέλη της, που σε καθαρό χρόνο συνέντευξης 42 λεπτών οι ερωτήσεις και οι διακοπές τους ήταν συνολικά κάτι περισσότερο από 6 λεπτά…
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έχουν δικαίωμα να με κρίνουν και να με κατακρίνουν. Αλλά όμως, έχω και εγώ δικαίωμα να απαντήσω στα χονδροειδή ψέματα του προσκεκλημένου τους κατά του πρωθυπουργού (όπως αυτό ότι όλοι οι εργαζόμενοι του Μουσείου της Ακρόπολης είναι από την Καλαμάτα) που αντί να τον διακόψουν ζητώντας του στοιχεία ή διευκρινήσεις, όπως θα όφειλαν, προτίμησαν να τον κοιτούν σιωπηλοί κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι τους.
Δεν είμαι πολιτικός, οπότε δεν φοβάμαι ότι θα με κόψουν από κανένα πάνελ επειδή έχω άλλη οπτική των πραγμάτων, δεν με πτοούν οι ύβρεις, που από χθες δέχομαι. Ένα θέλω. Να είμαι χρήσιμος σε ό,τι κάνω και να το κάνω καλά.
Δεν πρόκειται να αλλάξω, έστω και αν ενοχλώ…»