ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Νέα σάιτ και νέο εβδομαδιαίο φύλλο από τον «Ομιλο Κουρτάκη»

-Eκδοτικές προσπάθειες στο χώρο των media 
- Kαι νέα ηλεκτρονική εφημερίδα με την υπογραφή του Γιώργου Τσακίρη (της Ελευθεροτυπίας)

«Τον Σεπτέμβριο δεν θα έχει μείνει τίποτε όρθιο στο χώρο των media. Το πολύ πολύ να λειτουργεί ένα κανάλι και κανα δυό εφημερίδες». Αυτά τα δυσοίωνα (όσο και απειλητικά) ακούγονται στους διαδρόμους και στα δημοσιογραφικά γραφεία. Παρόλα αυτά όμως οι προσπάθειες για έκδοση νέων εντύπων και δημιουργία νέων εφημερίδων (ηλεκτρονικών και έντυπων) συνεχίζονται.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ημερήσια εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο» που έβγαλε στα περίπτερα ο Σπύρος Τρίψας στις 13 Ιουνίου και η οποία δημιούργησε θέσεις εργασίας απορροφώντας πολλούς άνεργους από το χώρο του Τύπου. Τo παράδοξο είναι ότι ουδείς γνωρίζει πόσα φύλλα πουλάει καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στα δελτία των πρακτορείων με τις κυκλοφορίες.
Την ίδια ώρα στα σκαριά βρίσκεται η έκδοση μιας νέας εβδομαδιαίας εφημερίδας από τον δημοσιογράφο Γιάννη Κουρτάκη (φωτογραφία) και την ομάδα του σάιτ parapolitika.gr. Η προετοιμασία του φύλλου έχει ήδη ξεκινήσει και οι συντελεστές της φιλοδοξούν μέσα στον Σεπτέμβριο να έχουν «κρεμάσει» στα περίπτερα το νέο φύλλο.Οικονομική στήριξη στη νέα προσπάθεια θα παράσχει, όπως όλα δείχνουν, γνωστός εφοπλιστής ενώ στα..
σχέδια του εκ Κρήτης ορμώμενου Κουρτάκη, που ελέγχει πολλά σάιτ (parapolitika, apospasma, metrogreece κ.α), περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός νέου οικονομικού portal και το «στήσιμο» ενός lifestyle site, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε και την εφημερίδα metro… Οπως όλα δείχνουν ο «Ομιλος Γ. Κουρτάκη» επιδιώκει να εδραιωθεί ως ισχυρός παίκτης στο χώρο των media και για το λόγο αυτό προσπαθεί να «επιστρατεύσει» έμπειρα στελέχη από άλλες εφημερίδες και σάιτ.

Υ.Γ: Με εντατικούς ρυθμούς ετοιμάζεται η ηλεκτρονική εφημερίδα στην οποία βάζουν την Υπογραφή τους και εργαζόμενοι της παλιάς Ελευθεροτυπίας, όπως έχουν γράψει οι zoornalistas (εδώ) Επικεφαλής της προσπάθειας, που φιλοδοξεί να είναι στον αέρα του διαδικτύου στα τέλη Αυγούστου, είναι ο πρώην «στρατιωτικός» συντάκτης της Ελευθεροτυπίας Γιώργος Τσακίρης.