ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

EΡΤ: Το Twitter, τα πράσινα και τα ροζ «παπαγαλάκια» κι ο κ. Μουρούτης

Με αιθέρες και βεντάλιες, η κοινωνία, που πλέον έχει σαφώς σοβαρότερα προβλήματα, συνειδητοποιεί ότι δεν έχει δημόσια τηλεόραση, αλλά κρατική.
Το συνειδητοποιεί και συγχίζεται τώρα. Με αφορμή ένα σχόλιο του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Twitter.  Έγραψε – και κατόπιν έσβησε – ο κ. Γιώργος Μουρούτης στο εν λόγω «αμαρτωλό» social media των 140 χαρακτήρων που έχουν κλείσει σπίτια και θέσει σε κίνδυνο καριέρες:  «Τα πρώην πράσινα και νυν ροζ παπαγαλάκια της ΕΡΤ δίνουν τις τελευταίες παραστάσεις τους».
Ακολουθεί κατακραυγή και «στριγκλιές». Το τιτίβισμα… «μπουκώνεται» καθόλου διακριτικά από τον κ. Μουρούτη, ο οποίος όμως επανέρχεται κελαηδώντας: «Ζητάω ταπεινά συγγνώμη που η ΕΡΤ έκοψε και τις 2 δηλώσεις Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας φθαρμένη την κυβέρνηση που ακόμα δεν ορκίστηκε!».
Αν είναι κανείς απολύτως αντικειμενικός και μένει κοντά… στην ΕΡΤ, δεν μπορεί να μη δει μια κάποια αλήθεια στους (πρώτους) 140 χαρακτήρες του κ. Μουρούτη. Είναι αληθές, ότι εσχάτως,..
πολλοί παλαιοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ έστρεψαν με ελπίδα το βλέμμα τους προς τον Αλέξη Τσίπρα. Και πολλοί φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, όμως, πράγμα το οποίο λησμόνησε να αναφέρει ο κ. Μουρούτης. Δεν θα τον φτάναν οι 140 χαρακτήρες, αλλά δεν πειράζει…
Ήταν δε τέτοια η στροφή που κάποια στελέχη της ενημέρωσης, ακόμη και μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές προχωρούσαν σε απερίγραπτες καφρίλες εναντίον συναδέλφων, αφαιρώντας τους αρμοδιότητες και άλλα, αλλά πάνε αυτά, πέρασαν (;)…
Το περίεργο δεν είναι στην «κελαϊδιστή» τοποθέτηση του κ. Μουρούτη. Δεν είναι καν στον τρόπο που επιλέγει να πει μιαν αλήθεια, αυτή την αλήθεια εν προκειμένω. Το περίεργο είναι ότι στη δημοσιογραφική αγορά θεωρείται άνθρωπος που γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, και κυρίως, γνωρίζει δημοσιογράφους. Πολλούς.
Γιατί, λοιπόν, επιλέγει έναν τέτοιο τρόπο να εκφράσει μία τέτοια πρόθεση; Ποιος το ξέρει;Το Twitter, πάντως, όχι. Ξέρει μόνο όσα του γράφεις. Και όσα του ξε-γράφεις.

-από το mediablog.gr