ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Οι χρυσαυγίτες του διπλανού εδράνου ή όταν ο Πρόεδρος χειροκρότησε το οκλαδόν των δημοσιογράφων


Είναι γνωστό το ότι οι δημοσιογράφοι παρέμειναν καθιστοί, ακόμη και στο πάτωμα του Προεδρικού Μεγάρου, κατά την είσοδο του Führer Ν. Μιχαλολιάκου, αντιδρώντας επιδεικτικά στο γνωστό «εγέρθητι» του χρυσαυγίτη Καιάδα.
Επίσης είναι γνωστό ότι η στάση τους αυτή επικρίθηκε από κάποιους (όχι κατ΄ανάγκην χρυσαυγίτες) με ανόητα σχόλια του στιλ «είναι ντροπή, δεν σεβάστηκαν τον χώρο...».
Γνωστή είναι και η αντίδραση των ελλήνων νεοναζί που απάντησαν προκλητικά ότι «οι δημοσιογράφοι θα παραμένουν ένα με την γη στο πέρασμα των χρυσαυγιτών, καθώς δεν διαθέτουμε τα… χαρτζιλίκια για να τους σηκώσουμε όρθιους».
Αυτό που όμως δεν γνωστοποιήθηκε είναι το γεγονός ότι ο Κάρολος Παπούλιας χειροκρότησε τους δημοσιογράφους για την (οκλαδόν) στάση τους. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την ώρα που πήγαινε στην αίθουσα συναντήσεων για να δει τον Φώτη Κουβέλη, γύρισε προς το μέρος των δημοσιογράφων σήκωσε τα χέρια και τους χειροκρότησε!
«Γιατί Πρόεδρε μας χειροκροτείτε;» ήταν το ερώτημα που..του απευθύνθηκε από την πλευρά των δημοσιογράφων.
«Για την γενναιότητά σας» απάντησε με σπασμένη φωνή ο Παπούλιας κι έφυγε αδημονώντας για την συνάντηση με τον Κουβέλη.
Κάποιος από τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους του Τύπου ψιθύρισε στον διπλανό του: «Ρε που καταντήσαμε. Να θεωρείται γενναιότητα μια απλή, συμβολική πράξη αντίστασης απέναντι στους χρυσαυγίτες. Και καλά εμείς. Να δούμε τώρα οι βουλευτές πως θα αντιμετωπίσουν τους φασίστες του διπλανού εδράνου…»