ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Σε απολογία η «Καθημερινή» για τις ατομικές συμβάσεις

Καταγγελίες στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και κατά της ΕΡΤ καθώς και κατά της «ΕΞΕΔΡΑΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» και της «ΑΥΡΙΑΝΗΣ»

Σε τριμερή σύσκεψη κάλεσε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας την εργοδοσία της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και την ΕΣΗΕΑ για το θέμα της υπογραφής ατομικών συμβάσεων εργασίας.
Η ιδιοκτησία της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ζητεί από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ιδιωτικές συμφωνίες με μειώσεις αποδοχών, παραβιάζοντας τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η σύσκεψη γίνεται έπειτα από καταγγελία της ΕΣΗΕΑ προς το ΣΕΠΕ, ότι η εργοδότρια εταιρεία εξωθεί τους εργαζόμενους στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων με χαμηλότερες αποδοχές, εκμεταλλευόμενη την ανασφάλεια τους, όσον αφορά τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Την ίδια ώρα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας κατά της ΕΡΤ ΑΕ  και έγγραφες καταγγελίες κατά της ιδιοκτησίας της εφημερίδας «ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» και της εφημερίδας «ΑΥΡΙΑΝΗ», διότι..
η μεν πρώτη δεν κατέβαλε το δώρο Πάσχα στο σύνολο του προσωπικού της, ενώ η δεύτερη σε τρεις εκ των δημοσιογράφων, που απασχολεί.
Σχετικά με την ΕΡΤ η καταγγελία έγινε διότι η Διοίκηση ενημέρωσε προφορικά τους αθλητικούς συντάκτες, οι οποίοι εργάζονται στο ραδιόφωνο της «ΕΡΑΣΠΟΡ», ότι θα περικοπεί η αμοιβή όσων εργάστηκαν την Κυριακή, 22 Απριλίου 2012, διότι η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε κηρύξει για την ίδια ημέρα απεργία για τα μέλη της.
Η απόφαση της ΕΡΤ εκτός του ότι είναι παράνομη και καταχρηστική, είναι αντεργατική και αντισυνδικαλιστική, γιατί επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα πόλωσης και διάσπασης μεταξύ των εργαζομένων τεχνικών και δημοσιογράφων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζήτησε από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να προχωρήσει στις νόμιμες ενέργειες, ώστε να αποτραπούν οι επαπειλούμενες περικοπές των αποδοχών των αθλητικών συντακτών.