ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Απολύσεις και μειώσεις μισθών κατά 40% με τριήμερη εργασία στη Lifo

Σε σοβαρές καταγγελίες προβαίνει το σάιτ enimerosi24 για τα τεκταινόμενα στη LifO σε σχέση με τα εργασιακά στo free press έντυπο του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου αλλά και τις απειλές που λέει ότι δέχτηκε από τον εκδότη. Διαβάστε τι γράφει το enimerosi24.gr:

Ο Τσαγκαρουσιάνος απειλεί το Enimerosi24

Πού κρυβόταν αυτός ο οχετός; Όταν του κλείσαμε το τηλέφωνο στα μούτρα, μετά από το ντελίριο απειλών, ανακατεμένο με βρισιές – όχι από αυτές τις αντρικές, ούτε σαν κι αυτές στην υπόγεια την ταβέρνα, τις άλλες, ήρθαν στο μυαλό σκηνές από την ταινία του Οικονομίδη, «Σπιρτόκουτο»… Ήταν η ανάγκη να εξηγήσει το μυαλό και η ψυχή γιατί ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του, αλλά και γιατί η Ελλάδα παραπαίει αιχμάλωτη των δανειστών της!
Για να μην φλυαρούμε όμως, ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος έβαλε τον δικηγόρο του, όπως οφείλεις να έχεις όταν κάνεις δουλειές, προκειμένου να μας εξηγήσει ότι οι φήμες για την Lifo είναι ανακριβείς! Σεβόμενοι τον κόπο να μας πάρουν τηλέφωνο και να διαψεύσουν τις φήμες, δεχθήκαμε να τις κατεβάσουμε, διότι αλλιώς θα ερχόταν αγωγή με τόσα μηδενικά που δέκα ζωές να ζεις τέτοιο… νούμερο δεν το συναντάς μπροστά σου!
Να όμως τι δημοσιεύσαμε:..
«Μπορεί πρόσφατα να είδαμε διαφημιστικές αφίσες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας που να προβάλλουν μια εικόνα ευρωστίας και δύναμης, η πικρή αλήθεια όμως είναι ότι αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Το μέλλον του αθηναϊκού free press δεν προμηνύεται και πολύ ελπιδοφόρο, το αντίθετο μάλιστα, αν λάβει κανείς υπόψη του μερικά στοιχεία, όπως τις πρόσφατες απολύσεις δύο δημοσιογράφων του στενού πυρήνα της συντακτικής ομάδας, της Μερόπης Κοκκίνη και της Δέσποινας Τριβόλη, αλλά και τη γενική μείωση μισθών που έγινε από τον εκδότη σε όλους κατά 40%.
Επιπλέον έχει επιβληθεί καθεστώς τριήμερης εργασίας με όποιες συνέπειες συνεπάγεται αυτό τόσο στους εργαζόμενους όσο και στην καθημερινή λειτουργία του φύλλου και της ιστοσελίδας. Είναι προφανές πλέον και στους πιο αφελείς, υπεραισιόδοξους ή και όσους παρουσιάζονται τουλάχιστον ως ανέγγιχτοι ότι η κρίση δεν θα προσπεράσει κανέναν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την κυκλοφορία των τελευταίων τευχών ο εκδότης έχει βάλει χρήματα και από την τσέπη του, ενώ παράλληλα ο μεγαλύτερος όγκος δουλειάς έχει πέσει πάνω στους Βαλλάτο και Δημοκίδη. Υπό αυτές τις συνθήκες ενισχύονται οι σκέψεις που θέλουν να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ιστοσελίδα».