ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

O Γ. Κουρής, ο υποψήφιος επενδύτης και το «ραντεβού» με τον ψυχίατρο

-από το ergazomenoialter

ΤΩΡΑ, ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ;
Πρόταση περιμέναμε, αλλά… παραλήρημα μας προέκυψε! Ο Γ. Κουρής και το «νέο» Δ.Σ. του, μόνο που δεν ζητάνε να τους… πληρώσουμε(!!!) για να ανοίξουμε πάλι το ALTER!
Διαβάστε την εξωφρενική «προσφορά» ενός εργοδότη που έχει ενάμισι χρόνο απλήρωτους τους εργαζομένους του καναλιού:
Κατ’ αρχήν θέλει να ανοίξει σήμερα το κανάλι, χωρίς να πληρώσει κανέναν!
Οι πληρωμές θα γίνονται ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99 και εφόσον ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!
Μόνο τότε οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται από… ό,τι περισσέψει από τα (όποια) έσοδα μείον τα λειτουργικά έξοδα του σταθμού. Δηλαδή, δεν εγγυάται καν την καταβολή κανονικής μισθοδοσίας!
Επικαλείται τον «υποψήφιο επενδυτή» (που και πάλι δεν κατονομάζει) για τον οποίο υποστηρίζει ότι..αναγνωρίζει ως οφειλή τους μισθούς ως τον Δεκέμβριο, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε επίσχεση και όχι σε απεργία –άρα από νομικής πλευράς θεωρείται ότι εργάζονται.
Δεύτερον, ζητάει την απόλυση 284 συναδέλφων. Δεν προτίθεται, όμως, να τους καταβάλλει όλα τα δεδουλευμένα και την αποζημίωση. Σκοπός του είναι να καταβάλλει άμεσα μόνο το 70% των δεδουλευμένων και ολόκληρες τις αποζημιώσεις σε πέντε δόσεις βάθους… ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ!!!
Για όσους παραμείνουν, προβλέπεται «κούρεμα»… 60% στα δεδουλευμένα (!!!) και το υπόλοιπο 40% θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις σε βάθος ΔΥΟ ΕΤΩΝ!!!
Όσοι παραμείνουν, θα υποστούν «κούρεμα» ύψους 10% στους μισθούς από 1.500 ως 2.000 ευρώ και 20% για τους μισθούς μεταξύ 2.000 και 3.000 ευρώ!
Και γι’ αυτούς, όμως, η εταιρεία εγγυάται απασχόληση για ένα έτος! Μετά, ένας θεός ξέρει τι τους περιμένει…
Και αυτά, παρ’ ότι η εταιρεία είχε ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ότι θα κατέβαλε τις οφειλές στους εργαζόμενους ΧΩΡΙΣ HAIRCUT!
Δεν αναγνωρίζει τα δεδουλευμένα όσων βρήκαν στο διάστημα της επίσχεσης άλλη δουλειά, όσων έχουν παραιτηθεί ή φύγει από το σταθμό παρά το γεγονός ότι ο νόμος τους καλύπτει και αναγνωρίζει μόνο το… 10% των οφειλομένων!

Με ένα πρόχειρο υπολογισμό, το σύνολο αυτών που προτίθεται να καταβάλλει άμεσα η διοίκηση του ALTER, φτάνει μετά βίας τα 3,7 εκ. ευρώ, δηλαδή πολύ λιγότερα από τα 5 εκ. ευρώ που έδινε προφορικά πριν από τις γιορτές! Όσο για τα υπόλοιπα, σε βάθος… διετίας! Με λίγα λόγια…
…Ο ΤΥΠΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ!

Και επειδή ο Κουρής και η παρέα του προσπαθούν να μας ξαναφέρουν στη δουλειά ΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΑ, εμείς προσανατολιζόμαστε να του ζητήσουμε… ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ! Γιατί, εκτός από τα δεδουλευμένα, κάπως θα πρέπει να μας αποζημιώσει για την… ΨΥΧΙΚΗ ΟΔΥΝΗ που υπέστημεν μαθαίνοντας την πρότασή του!

Το ξέραμε ότι ο άνθρωπος ονειρεύεται εποχές… δουλοπάζαρου, αλλά τώρα δείχνει ότι χρειάζεται επειγόντως… νοσηλεία σε ψυχιατρικό ίδρυμα!

Εμείς, πάντως, θα δεχτούμε να φιλοξενήσουμε τον Γ. Κουρή στις εγκαταστάσεις του ALTER, όποτε θελήσει να μιλήσει με τον ειδικό που προσφέρει αφιλοκερδώς υπηρεσίες ψυχικής υγείας στους απλήρωτους εργαζόμενους! Επειδή, όμως, ο άνθρωπος διαθέτει μόνο 5 ώρες την εβδομάδα, παρακαλούμε τον μεγαλομέτοχο του καναλιού να τηλεφωνήσει για… ραντεβού!