ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Εξάωρη στάση εργασίας για την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ

Με θέματα ημερήσιας διάταξης η Κρίση στον Τύπο και Απεργιακές κινητοποιήσεις έχει συγκληθεί για την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 στις 11.00 το πρωί στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL (Λ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2) έκτακτη Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων μελών της ΕΣΗΕΑ . Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή όλων στη Συνέλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης κήρυξε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
Στη στάση εργασίας συμμετέχουν όλοι οι δημοσιογράφοι μέλη και μη μέλη,που εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ - σε εφημερίδες, στη δημόσια, δημοτική και ιδιωτική ραδιοτηλεόραση, στο Κανάλι της Βουλής, το ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, το «ΑΠΕ-ΜΠΕ», τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας - Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης , το Δημόσιο και τα ΝΠΔΔ καθώς και στις ενημερωτικές ιστοσελίδες (portals & sites ).
Για την πραγματοποίηση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης χρειάζεται να προσέλθουν περίπου 1.500 δημοσιογράφοι ταμειακώς εντάξει.
Το φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι από τη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ του 2009 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τότε που συμμετείχαν «τρεις κι ο... Σόμπολος». Σήμερα δεν υπάρχουν τα περιθώρια ούτε οι πολυτέλειες..
να μην υπάρχει μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στις γενικές συνελεύσεις για να συζητήσουν και να πάρουν από κοινού αποφάσεις ενόψει των δραματικών εξελίξεων.
Σε μια περίοδο όπου οι συλλογικές συμβάσεις αμφισβητούνται με την άρνηση των εργοδοτικών ενώσεων να υπογράψουν συμβάσεις αλλά και την πρακτική των εκβιαστικών “ατομικών” συμβάσεων εργασίας, με τα “κανόνια” του Τύπου (άρθρο 99) να σκάνε διαρκώς, την απλήρωτη εργασία να τείνει να αναδειχθεί σε κανόνα, η οργάνωση του αγώνα για την υπεράσπιση των συλλογικών κεκτημένων δεν μπορεί παρά να περνά μέσα από την ενδυνάμωση και την αναζωογόνηση του σωματείου.
Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη ώστε να οργανωθεί ένας διαρκής αγώνας για τη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αξιοπρεπείς όρους, για να παρθούν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανεργίας , να χτυπηθεί η γκρίζα ζώνη της μαύρης εργασίας, να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο εποπτείας και αυστηρού ελέγχου στα οικονομικά δεδομένα των επιχειρήσεων του Τύπου, να διασφαλιστούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τα αποθεματικά των Ταμείων.