ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Κάντο όπως ο Ψυχάρης

Aνταπόκριση από το «γαλατικό χωριό» του Κέρδους

«Δεν ευκαιρώ, ίσως συναντηθούμε από Δευτέρα», ήταν η απάντηση της εργοδοσίας της οικονομικής εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ στην κρούση της ΕΣΗΕΑ για συνάντηση προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση που έχει προκύψει στην εφημερίδα μετά την… δεύτερη απόλυση του συναδέλφου Γ. Λεοντάρη (δύο φορές σε έναν μήνα από τον ίδιο εργοδότη συνιστά μάλλον παγκόσμιο ρεκόρ…)
Σημειωτέον ότι με το άκουσμα της ανακοίνωσης της απόλυσης Νο. 2 οι εργαζόμενοι στο ΚΕΡΔΟΣ, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, ζήτησαν την άμεση αντίδραση των σωματείων και από την περασμένη Πέμπτη 12/1 τελούν σε απεργία.
Από εκείνη την ημέρα ο διευθυντής της εφημερίδας Δ. Ευαγγελοδήμος καλεί τηλεφωνικά διάφορους εργαζομένους – που προφανώς κρίνει ότι ανήκουν στην χορεία των… προθύμων - με την παραίνεση να συσταθεί μία επιτροπή εργαζομένων που θα αναλάβει τον..
ρόλο του συνομιλητή με την εταιρεία για τα προβλήματα αυτά. Όχι οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ, αλλά μία επιτροπή «ανεξάρτητων» εργαζομένων που θα συνομιλήσει έξω και πέραν των σωματείων.
Σας θυμίζει κάτι αυτό; Μήπως κάτι σε ΔΟΛ; Εξω τα σωματεία και θα τα βρούμε, όπως είχε διαμηνύσει στο δικό του μαγαζί ο «γκουρού» των εκδοτών Στ. Ψυχάρης. Δυστυχώς αυτός τους έπεισε…
Η ουσία είναι ότι στην σημερινή τους συνέλευση για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους, οι εργαζόμενοι στο ΚΕΡΔΟΣ αποφάσισαν να ζητήσουν από τα σωματεία συνέχιση των κινητοποιήσεων, ως απάντηση στην μέχρι στιγμής στάση της εταιρείας και του διευθυντή που δεν έχουν ικανοποιήσει κανένα αίτημα τους και αντιθέτως επιστρατεύουν αυτές τις ανίερες μεθόδους για να τους κάμψουν.
Η αντίδραση ήταν άμεση και… στερεοφωνική. Από την πλευρά της εταιρείας προσεγγίστηκε η ΕΣΗΕΑ για διάλογο και παράλληλα ξεκίνησε δυναμικά και επιθετικά η διοχέτευση του σεναρίου ότι «το παραξηλώσατε, αυτή την φορά ο Λιακουνάκος θα την κλείσει την εφημερίδα». Η σοφή λαική παροιμία «θύμωσε ο Αγάς και έκοψε τα αρ…..α του», ταιριάζει γάντι στην περίσταση.
Το μικρό γαλατικό χωριό που ακούει στο όνομα ΚΕΡΔΟΣ αντέχει αλλά θέλει στήριξη. Που στην παρούσα φάση δεν είναι άλλη από την ευρύτερη συστράτευση του κλάδου προς μία κατεύθυνση μαζικών κινητοποιήσεων. Ραντεβού λοιπόν στην συνέλευση της ΕΣΗΕΑ την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στο Κάραβελ.