ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Δυσοίωνες εξελίξεις στην Ελευθεροτυπία

ΑΥΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ

Eξαιρετικά αρνητική εξέλιξη αποτελεί για τους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας η αναβολή της συνεδρίασης της Επιτροπής Συμφιλίωσης του υπουργείου Εργασίας την περασμένη Παρασκευή. Στην προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής η γ.γ του υπουργείου είχε καλέσει την Χ Κ Τεγόπουλος, να έχει βρει χρήματα μέχρι τις 16/12, για να καταβάλει στους εργαζόμενους το δώρο των Χριστουγέννων και τουλάχιστον ένα μισθό. Η αναβολή, που έγινε μετά από αίτημα της Χ.Κ Τεγόπουλος, σημαίνει ότι η εταιρεία εξακολουθεί να δηλώνει αδυναμία, να ικανοποιήσει έστω κι αυτό το ελάχιστο σε σχέση με το σύνολο όλων όσων χρωστάει στους εργαζόμενους. Η συνεδρίαση της Επιτροπής Συμφιλίωσης αναμένεται να επαναληφθεί αύριο Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας.
Στο μεταξύ σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών εκδικάζεται το τρίτο κατά σειρά "πακέτο" των ασφαλιστικών μέτρων εργαζομένων κατά της Χ.Κ Τεγόπουλος για..μη καταβολή των δεδουλευμένων.
Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία με ψήφισμα της γενικής τους συνέλευσης (φωτογραφία) στις 13/12 έχουν ζητήσει από τα σωματεία τους (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ) την κήρυξη 48ωρων απεργιών στις 22 και 23 Δεκεμβρίου και στις 29 και 30 Δεκεμβρίου 2011, προκειμένου να μην εκδοθούν τα φύλλα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η γενική συνέλευση είχε αποφασίσει επίσης να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τις 2 Ιανουαρίου 2012, και πρότεινε στις Ενώσεις να ζητήσουν την διενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου στην εταιρεία.