ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Χειροπέδες για όσους εργοδότες δεν πληρώνουν

-ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΩΡΟ
-ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ;


«Μαύρα» Χριστούγεννα για πολλούς εργαζόμενους στο χώρο των ΜΜΕ καθώς οι εργοδότες δεν κατέβαλαν -ως όφειλαν- ακόμη και το δώρο των Χριστουγέννων! Οι ιδιοκτήτες πολλών ΜΜΕ φαίνεται να αγνοούν πως η μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών αλλά και του δώρου αποτελούν ποινικό αδίκημα διωκόμενο κατά την αυτόφωρη διαδικασία που ορίζει ο ΑΝ 690/1945.
Κάτω από από αυτές τις συνθήκες η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, με έγγραφη καταγγελία προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ζητάει την ποινική δίωξη και τιμωρία των εργοδοτών στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και στο ΑLTER για τη μη καταβολή δεδουλευμένων - δώρου Χριστουγέννων και της εφημερίδας ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ, για τη μη καταβολή του δώρου. Η ΕΣΗΕΑ κατήγγειλε και τον Γ. Κουρή για την επιλεκτική εξόφληση του δώρου σε ομάδα εργαζομένων της ΑΥΡΙΑΝΗΣ.
Την ίδια ώρα ο Κ. Γιαννίκος δεν έδωσε ολόκληρο το δώρο στους εργαζόμενους στην εφημερίδα «Κόσμος Του Επενδυτή» ενώ τα ίδια καταγγέλονται και..για τον Κυριακίδη στον όμιλο της ΕSPRESSO.
Στη Θεσσαλονίκη μήνυση κατά της εργοδοσίας της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής για τη μη καταβολή του δώρου κατέθεσαν οι εργαζόμενοι της «Μακεδονίας» και της «Θεσσαλονίκης».

Υ.Γ: Μήπως κάποιος πρέπει (επιτέλους) να πάει φυλακή για να συμμορφωθούν και οι υπόλοιποι;