ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Στο πόδι οι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία - Εδωσαν διορία μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου



Περιθώριο μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου για την καταβολή των δεδουλευμένων έδωσε η γενική συνέλευση των εργαζομένων που έγινε χθες στην Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ. Η διοίκηση της επιχείρησης εξακολουθεί να μην έχει καταβάλει την πλήρη εξόφληση του Ιουλίου-έχει πληρώσει το 25% των οφειλομένων- καθώς και τη μισθοδοσία του Αυγούστου. Επίσης δεν υπάρχι καμμιά δέσμευση από την επιχείρηση για το πότε θα πληρώσει, με το επιχείρημα πως ό,τι έσοδα έχει πηγαίνουν για την καταβολή των λειτουργικών εξόδων(χαρτί, πληρωμή ακάλυπτων επιταγών, φως, νερό κλπ).
Οι εργαζόμενοι προειδοποίησαν πως αν μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου δεν πληρωθούν, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις(προσφυγή για ασφαλιστικά μέτρα, επίσχεση εργασίας, απεργία), κρίνοντας ποιο είδος κινητοποίησης είναι το ενδεδειγμένο.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει νέα γενική συνέλευση, παρουσία νομικών εκπροσώπων οι οποίοι θα ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις..νομικές πτυχές του ζητήματος. Νέα γενική συνέλευση θα γίνει αν μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου η εργοδοσία δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα των εργαζομένων.
Στη συνέλευση ζητήθηκε επίσης η επιτροπή εργαζομένων να έχει πρόσβαση σε όλα τα έσοδα της επιχείρησης, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα από τα έσοδα αυτά στην πληρωμή των δεδουλευμένων.
Η διοίκηση της εταιρίας διατείνεται ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα έχουν λήξει οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για τη σύναψη νέου δανείου.
-Πηγή: financialcrimesnews