ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Μηνύσεις και ντοκουμέντα για τις αστυνομικές βιαιότητες

Υποβολή μηνύσεων κατά συγκεκριμένων ή και άγνωστων οργάνων της αστυνομίας, για την κακοποίηση των πολιτών και την μετατροπή της Αθήνας και άλλων πόλεων σε «ανοιχτά Νταχάου» με ανεξέλεγκτο χημικό πόλεμο ετοιμάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.).
Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την αναίτια, αντιδημοκρατική και βάναυση επίθεση αστυνομικών των ΜΑΤ κατά δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ, φωτογράφων, ηχοληπτών και άλλων τεχνικών, στα θλιβερά και απαράδεκτα επεισόδια της 28ης και 29ης Ιουνίου.
Η απρόκλητη και εγκληματική επίθεση κατά των δημοσιογράφων Γιώργου Αυγερόπουλου της ΝΕΤ και Δημήτρη Τρίμη, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Η.Ε.Α., λογίζεται από την Π.Ο.Ε.ΣΥ. ως επίθεση εναντίον όλων των δημοσιογράφων. Η κακοποίησή τους στόχευσε εναντίον όλων των εργαζόμενων στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του παρέδωσε δύο δίσκους οπτικοακουστικού υλικού με 38 διαφορετικά βίντεο καθώς και φωτογραφικό υλικό, που..παρουσιάζουν σκηνές ωμής και απρόκλητης βίας από αστυνομικούς απέναντι σε ειρηνικούς πολίτες, καθώς και σκηνές που μαρτυρούν τη συνεργασία αστυνομικών δυνάμεων με κουκουλοφόρους. Παράλληλα, ζήτησε από τον εισαγγελέα να διερευνήσει αν έγινε χρήση επικίνδυνων χημικών, που απαγορεύονται από διεθνείς συμβάσεις.