ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Σε ενιαίο «πολιτικό κέντρο» ο θεσμικός έλεγχος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης


ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ:
ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ - ΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΤΩΝ ΜΜΕ


Το θεσμικό κενό που προκύπτει στην εποπτεία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μετά τον ανασχηματισμό και την απομάκρυνση του Τηλ. Χυτήρη, θα παραμείνει στον αέρα για αρκετό ακόμη διάστημα, προκαλώντας νευρικές κρίσεις στην αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ισοτιμίας» το ακριβές μοντέλο διαχείρισης του χαρτοφυλακίου των media όπως και ο υπουργός ή οι υπουργοί που θα αναλάβουν τον έλεγχό του, θα οριστεί τις επόμενες μέρες, ίσως και εντός του Σαββατοκύριακου με απόφαση του πρωθυπουργού.
«Αυτή τη φορά θέλουμε να είναι οριστική η διευθέτηση του χαρτοφυλακίου των ΜΜΕ», δηλώνει στην «Ισοτιμία» ο Ηλίας Μόσιαλος, απαντώντας έτσι και στο ερώτημά μας πώς οι προηγούμενες αλλαγές-μετακινήσεις αρμοδιοτήτων στα media διήρκεσαν οκτώ ολόκληρους μήνες. Σύμφωνα με το νέο υπουργό Επικρατείας στόχος είναι να επιλεγεί το καλύτερο δυνατό μοντέλο «ώστε να αποφευχθούν οι.. δυσλειτουργίες του προηγούμενου διαστήματος».
Η πραγματικότητα, βεβαίως, είναι ότι τόσο το «έτοιμο σε μεγάλο μέρος» σχέδιο νόμου για τα ΜΜΕ στο οποίο περιλαμβάνονται οι κρίσιμες αλλαγές για την τηλεοπτική αδειοδότηση στην ψηφιακή εποχή και τη δυνατότητα συγχωνεύσεων μεταξύ τηλεοπτικών - εκδοτικών εταιρειών, όσο και το «έτοιμο» business plan της κρατικής ραδιοτηλεόρασης που είχε διαμορφώσει ο απελθών αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, ξαναμπαίνουν στο μικροσκόπιο για διορθώσεις και... εξειδικεύσεις. Ο Ηλ. Μόσιαλος από τη δική του πλευρά σημειώνει πως δεν είναι της λογικής ότι πρέπει να αλλάξουν όλα ή να φτιαχτεί εκ νέου ένα άλλο, διαφορετικό πλαίσιο.

-Περισσότερα στο ρεπορτάζ της Ματίνας Παπαχριστούδη (μαζί με άλλες ειδήσεις από το χώρο των ΜΜΕ) στο isotimia.gr