ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Το τέλος ενός φθαρμένου και απερχόμενου πολιτικού συστήματος

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΚΙ Ο ΝΑΣΙΩΚΑΣ -
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΖΗΤΑΕΙ Η ΒΑΣΩ -
ΦΡΑΓΚΙΔΗΣ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗ


«(...)Οι ηγεσίες των δύο βασικών πολιτικών κομμάτων στάθηκαν για μία ακόμη φορά κατώτερες των εθνικών περιστάσεων, με πολιτικά ασυγχώρητο τρόπο. Αντί του Εθνικού Συναγερμού επικράτησε η λογική της κομματικής προσποίησης, των πολιτικών προφάσεων, των υστερόβουλων υπολογισμών και των στενοκομματικών πιέσεων. Δεν υπήρχε χειρότερος τρόπος να πιστοποιηθεί το τέλος ενός φθαρμένου και απερχόμενου πολιτικού συστήματος.
Τιμώ το Κίνημά μας και τους αγώνες του, αλλά στη συγκεκριμένη οριακή για τη χώρα στιγμή, το Εθνικό Χρέος ηττήθηκε από το αρχηγικό και κομματικό συμφέρον. Έτσι, με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών, υποβάλλω την παραίτησή μου από Βουλευτής».
Ετσι τελειώνει η επιστολή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Φλωρίδη προς τον πρωθυπουργό με την οποία υπέβαλε την παραίτησή του από το βουλευτικό του αξίωμα διαφωνώντας με την.. οικονομική (κι όχι μόνο) πολιτική της κυβέρνησης. Την θέση του καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών στο Κιλκίς Γιάννης Φραγκίδης.
Λίγο αργότερα από το βήμα της Βουλής ανακοίνωνε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα και ο βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ Εκτορας Νασιώκας ενώ η Βάσω Παπανδρέου ζήτησε την έκτακτη σύγκληση της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος για να συζητηθούν οι δραματικές εξελίξεις.

Υ.Γ.:Κάποιοι διέδιδαν ότι ο Φλωρίδης μετά τον ανασχηματισμό θα μετέχει της νέας κυβέρνησης Παπανδρέου. Η επιστολή τούς διεύψευσε πανηγυρικά...