ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ανεβαίνει η θερμοκρασία - Ανοιξιάτικος ο καιρός το Πάσχα

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός το Πάσχα σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Η θερμοκρασία, που είναι χαμηλή για αυτή την εποχή, θα σημειώσει άνοδο τις επόμενες ημέρες και το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, στη βόρεια κυρίως Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για σποραδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο καιρό. Τις μεσημβρινές ώρες και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και.. στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεροποντές. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα ειναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.