ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Στοπ σε εφημερίες και εισαγωγές ασθενών από «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο»

-Λύση υπόσχεται το υπουργείο Παιδείας
-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη Βασ. Σοφίας


Την αναστολή της συμμετοχής των πανεπιστημιακών νοσοκομείων «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο» στις εφημερίες και στην ενδονοσοκομειακή νοσηλεία αποφάσισαν την Παρασκευή 7 Απριλίου ο πρόεδρος της Ιατρικής σχολής και οι πρυτανικές αρχές, λόγω της μείωσης αλλά και της καθυστέρησης της επιχορήγησής τους.
Όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι των δύο νοσοκομείων λόγω έλλειψης κονδυλίων παρουσιάζονται σοβαρές ελλείψεις σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις εφημερίες. Κατόπιν αυτού αποφασίστηκε ότι θα λειτουργούν μόνο ως τακτικά εξωτερικά ιατρεία.
Οι εργαζόμενοι στα δύο νοσοκομεία προχώρησαν και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από το "Αρεταίειο".
Εν τω μεταξύ, σήμερα, δηλαδή 3 ημέρες μετά την απόφαση, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι βρίσκεται προς δημοσίευση στο ΦΕΚ η έγκριση του προϋπολογισμού του 2011 για τα τα δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία. Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι "έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εκταμιευτούν οι πρώτες δόσεις του προϋπολογισμού για τα δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία, Αρεταίειο και Αιγινήτειο, και να μειωθούν τα λειτουργικά τους κόστη".

Επίσης γνωστοποίησε ότι έχει στείλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το αίτημα για πληρωμή των δεδουλευμένων των τεσσάρων πρώτων μηνών του 2011 (Ιανουάριος-Απρίλιος), που αντιστοιχεί στο 28% του προϋπολογισμού τους.

Επιπλέον, σημειώνει ότι απέστειλε και έγγραφο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ώστε η πληρωμή των μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών που υπηρετούν στα δύο Νοσοκομεία να γίνεται πλέον από τον γενικό προϋπολογισμό μελών ΔΕΠ του υπουργείου Παιδείας, ενώ η πληρωμή των ειδικευόμενων γιατρών έχει ζητηθεί να γίνεται από τον αντίστοιχο προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας. - πηγή: enet.gr