ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ξανά στους δρόμους οι Τούρκοι δημοσιογράφοι

Για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα μέρες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες στην Κωνσταντινούπολη οι Τούρκοι δημοσιογράφοι για τις συλλήψεις συναδέλφων τους, στο πλαίσιο της υπόθεσης «Εργκενεκόν».
Χιλιάδες μετείχαν στη συγκέντρωση, την οποία οργάνωσε η «Πλατφόρμα για την Ελευθερία των Δημοσιογράφων», την οποία έχουν συστήσει 92 τουρκικές δημοσιογραφικές οργανώσεις.
Στις δώδεκα το μεσημέρι άρχισε η συγκέντρωση στο Πέρα της Κωνσταντινούπολης και ακολούθησε πορεία στην πλατεία Ταξίμ. Μεταξύ των διαδηλωτών υπήρχαν και γνωστοί Τούρκοι δημοσιογράφοι, όπως ο αρθρογράφος της «Χουριέτ» και πρώην διευθυντής της «Μιλιέτ» Σεντάτ Εργκίν και ο διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού «Σταρ», Ουγούρ Ντουντάρ. Πολλοί διαδήλωσαν φέροντας ένα μαύρο φίμωτρο στο στόμα.
Στο τέλος της πορείας, ο εκπρόσωπος της «Πλατφόρμας», Ερτζάν Σαντίκ Ιπεκτσί, διάβασε δελτίο Τύπου. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι συνολικά 98 δημοσιογράφοι έχουν περάσει το τελευταίο διάστημα από τα δικαστήρια και ότι υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις για 45 από αυτούς... Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, «150 δημοσιογράφοι απειλούνται αυτή τη στιγμή να καταδικαστούν και να φυλακιστούν». Ο Ιπεκτσί είπε ότι «υπάρχουν πάνω από δύο χιλιάδες μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης».

ου ΑΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ / Ελευθεροτυπία