ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Θύελλα κατά Κουρή σε Αυριανή και Φίλαθλο - Συσκέψεις για λύση στο Alter


ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ – ΤΙ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ

Συσκέψεις επί συσκέψεων στο Alter συγκαλεί ο Γιώργος Κουρής με τους επιτελείς του καναλιού για να βρει λύση μετά την αποπομπή του Κώστα Γιαννίκου (κατέχει το 25%) από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Στόχος του Κουρή να προχωρήσει σε γενναίες περικοπές και μισθών αλλά και προσωπικού στο κανάλι με το επιχείρημα ότι «αυτό μας ζητάνε οι τράπεζες και οι ιδιώτες για να μας χρηματοδοτήσουν».
Ο Κουρής βολιδοσκόπησε, όπως λέγεται, τους Χατζηνικολάου, Τριανταφυλλόπουλο και Αυτιά για να αναλάβουν τη γενική διεύθυνση του καναλιού προτείνοντας στον πρώτο και τη θέση που κατείχε ο Γιαννίκος.
Την ίδια ώρα στις εφημερίδες που ελέγχει ο Γ. Κουρής επικρατεί αναβρασμός καθώς οι εργαζόμενοι σε Αυριανή και Φίλαθλο έχουν ξεχάσει από πότε έχουν να πληρωθούν… Προβλήματα στην πληρωμή των δεδουλευμένων υπήρχαν πάντα στο συγκρότημα Κουρή πόσο μάλλον τώρα εν μέσω γενικής οικονομικής κρίσης. Αποτέλεσμα ήταν οι εργαζόμενοι στις δύο εφημερίδες να προσφύγουν στην ΕΣΗΕΑ από την οποία ζήτησαν να παρέμβει και να λάβει μέτρα κατά της εργοδοσίας ενώ οι ίδιοι προσανατολίζονται προς απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι η «Γ.Α. Κουρής μονοπρόσωπη Α.Ε.» συνεχίζει να χρωστά τα....δεδουλευμένα μηνών ενώ έγινε λόγος και για εισαγγελική παρέμβαση καθώς όπως είπαν δεν τους έχει καταβληθεί ολόκληρο το χρηματικό ποσό του δώρου που δικαιούνται.