Στη διαφημιστική αγορά, το δύσπεπτο πιάτο είναι η αβεβαιότητα. Όσο οι υποθέσεις Pizza Fan και «Χωριάτικου» παίρνουν διαστάσεις, πρώτοι αγωνιούν οι εργαζόμενοι για τη δουλειά και τον επόμενο μισθό τους. Το υπουργείο Εργασίας ξεκαθαρίζει ότι οι συμβάσεις παραμένουν ενεργές και οι εργοδότες οφείλουν μισθούς και εισφορές.
Η ανησυχία φτάνει και σε διαφημιστικά γραφεία, εταιρείες παραγωγής και ΜΜΕ. Η Pizza Fan είχε παρουσία σε τηλεόραση, YouTube και social media, με τη Vintage Collection, τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, παραγωγή της Films & Roses και media buying από την Orange Advertising. Αν η διαφημιστική «ζύμη» κάτσει, επηρεάζεται μια ολόκληρη αλυσίδα συνεργασιών.
Στο μείγμα μπαίνουν και οι franchisees: δημοσιευμένα στοιχεία του δικτύου αναφέρουν διαφημιστική συμμετοχή 3%, ενώ παλαιότεροι συμβατικοί όροι προέβλεπαν και πρόσθετο 3% για τοπική προβολή. Τα ποσοστά αυτά δεν αποκαλύπτουν το σημερινό συνολικό budget.
Μόνο ως υποθετικό παράδειγμα μεγέθους, αν ένα δίκτυο με ετήσιες πωλήσεις 100 εκατ. ευρώ διέθετε μόλις 1% στη διαφήμιση, θα προέκυπτε κονδύλι 1 εκατ. ευρώ. Δεν πρόκειται για επιβεβαιωμένη δαπάνη της Pizza Fan ούτε για καταγεγραμμένη απώλεια των media. Δείχνει, όμως, γιατί στην αγορά κοιτούν με αγωνία αν το διαφημιστικό budget θα συνεχίσει να… φουσκώνει.
- από το mononews
