ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Tρίβει τα χέρια του ο Σαμαράς!


Αν δεν βρέξει ο Θεός φωτιά και κοτρώνες, σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους γάμους και την τεκνοθεσία των ομοφύλων ζευγαριών. Ή τον γάμο και την τεκνοθεσία ζευγαριών ανεξαρτήτως φύλλου ή όπως αλλιώς τον βαφτίσουμε, έχουν πάει δεκαπέντε ευρώ η φέτα και το ελαιόλαδο κι εμείς τσακωνόμαστε για τις λέξεις. Ενώ θα έπρεπε να τσακωνόμαστε για τις αξίες, έτσι δεν είναι κύριε Σαμαρά μου;

Μιας και λέω για τον Αντώνη, όμως, οφείλω να σημειώσω ότι σήμερα είναι η μέρα του. Είναι η ώρα για να μετρήσει τον ίσκιο του στην κοινωνία και αυτά δεν τ’ αφήνει στην τύχη τους ο Δουξ του Μορέως. Απολύτως σίγουρος είμαι ότι θα εμφανιστεί άψογα προετοιμασμένος και έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της συντηρητικής στροφής στην κοινωνία. Την έχει δει, την έχει οσμισθεί, την έχει ακούσει και λογικό είναι να επεξεργάζεται πως θα ηγηθεί του φαινομένου. Πολιτικός είναι παιδιά, δεν είναι πλασιέ νανογιλέκων!

Άσε που δεν έχει να τοποθετηθεί μόνο απέναντι στον Κυριάκο, πρέπει να βάλει στις θέσεις τους και τα λιμά του κοινοβουλίου που ορέγονται τις υπερσυντηρητικές ψήφους. Μόνο με πυρσούς και καπνογόνα δεν θα σκάσει μύτη στο βήμα ο Βελόπουλος, μόνο το θυμιατό θα λείπει απ’ τον Νατσιό. Ακόμη και οι δόλιοι οι Σπαρτιάτες που απολαμβάνουν να σκίζουν τις σάρκες τους σε καθημερινή βάση, κάτι θα βρουν για να προσφέρουν ένα υποτυπώδες σόου στις τηλεοπτικές κάμερες. Δεν χάνονται αυτές οι ευκαιρίες για πανελλαδική προβολή, ιδίως με θέματα τόσο ζεματιστά.

Θα πάρει φόρα ο Κουτρούλης και θα ξεκινήσει το Ησαΐα χόρευε!
Αλλά δεν θα μείνει εδώ το στόρι. Από εδώ είναι που αρχινάει αν θέλουμε να λέμε την αλήθεια, μαζί με ακρίβεια, αγροτιά, ιδιωτικά πανεπιστήμια (μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, συγγνώμη), ανομία, ανασφάλεια και θα πάει καρότσα τη Νέα Δημοκρατία ως τις ευρωεκλογές. Κι επειδή πήραν θάρρος οι «χωριάτες» με τις Δημοτικές και Περιφερειακές, θ’ ακολουθήσουν τη ρότα της παροιμίας:
Μπούκα και στο κρεβάτι!

Σε απλά ελληνικά, αφού δώσανε ένα μάθημα στην κυβέρνηση οι ψηφοφόροι και πρόσφεραν πρωτιές σε ουκ ολίγους αντιπολιτευόμενους και γαλάζιους αντάρτες υποψήφιους (ακόμη και στον Μουτζούρη, ρε φίλε!), γιατί να μην το τραβήξουν λίγο παραπάνω το σκοινί; Γιατί, δηλαδή, να μην επαναλάβουν τις γυροβολιές τους και στις ευρωεκλογές του προσεχούς Ιουνίου; Επειδή θα πιστέψουν τους έγκυρους αρθρογράφους ότι οι συγκεκριμένες κάλπες είναι πιο κρίσιμες από τις περυσινές, γιατί εδώ κρίνεται το μέλλον της κοινής μας πατρίδας; Να τ’ ακούει αυτά ο Όρμπαν και να κυλιέται στα πατώματα απ’ τα γέλια…

Ας αφήσουμε, ωστόσο, ήσυχο το μεγάλο αφεντικό της Ουγγαρίας και ας περάσουμε στον δικό μας πρωτομάστορα. Στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που τα βλέπει τα «προσεχώς» της ταινίας κι επειδή είναι πολύ πιο έξυπνος απ’ όσο του πιστώνουν οι αριστεροί φωστήρες, προβάρει από τώρα τα λόγια του για εκείνη τη δύσκολη βραδιά:
«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι πήραμε το μήνυμα, ότι ακούσαμε τη φωνή του και κατανοούμε τις αντιδράσεις του. Ούτε ανάλγητοι είμαστε, ούτε υποκριτές για να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όσα λάθη έγιναν θα διορθωθούν και όσα προβλήματα προέκυψαν θα λυθούν. Η πορεία της πατρίδας προς τα εμπρός θα συνεχιστεί απρόσκοπτη, παρόλα τα εμπόδια που μπορεί να βρούμε στο δρόμο μας»!
Όλα τα ανωτέρω, βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ενεργοποιηθεί κάνας διηπειρωτικός πύραυλος τύπου Κατρούγκαλος, οπότε πάλι για θριαμβευτική νίκη της ΝΔ θα πάμε!

Χρήστος Ξανθάκης
Voices / Newpost (15.2.2024)