ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Αλλάζει πρόσωπα, στήνει «δικό του» ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης


Aλλαγές σε πρόσωπα και διαδικασίες φέρνει η επόμενη μέρα από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Στη χθεσινή, πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την επεισοδιακή απόρριψη της πρότασης για ψηφοφορία επανεκλογής προέδρου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως νιώθει ότι βγήκε «σαφώς ενισχυμένος» απ' το συνέδριο και με «ξεκάθαρη εντολή» να μετασχηματίσει το κόμμα, αφήνοντας αιχμές κατά του προκατόχου του.
Επικαλούμενος ο Κασσελάκης την εντολή του Συνεδρίου, χθες, μίλησε για «δομικές δομικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα» και για «ριζικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ». Σε αυτό το πλαίσιο είναι χαρακτηριστική η απάντηση του σε ερώτηση για την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ:
«Καταρχάς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο κόμμα αυτή τη στιγμή, άρα ακόμα και η λέξη Συνασπισμός, στην ουσία δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα».
Για «ηχηρό μήνυμα» από το Συνέδριο στην κατεύθυνση πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές μίλησε (Mega) η Δώρα Αυγέρη, αναφερόμενη στις επόμενες κινήσεις Κασσελάκη. 
«Πολύ σύντομα θα υπάρξουν αλλαγές, γιατί αυτό δεν είναι ένας απλός σχεδιασμός του Προέδρου, είναι απαίτηση. Ο κόσμος τρία πράγματα είπε πολύ έντονα: “Πρόεδρε, σε εμπιστευόμαστε. Δεν θέλουμε εκλογές, φτάνει. Και άλλαξέ τα όλα”. Πάντα με οδηγό και άξονα το καταστατικό μας, τις αρχές μας» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:
 «Υπάρχουν δομικές δυσλειτουργίες, πρέπει να αλλάξουμε, να προσαρμοστεί το κόμμα στις νέες κοινωνικές συνθήκες και ανάγκες. Με καταστατικές αλλαγές, όποτε γίνει καταστατικό Συνέδριο».
Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσωπα του περιβάλλοντος του επικοινωνούν με κάθε ευκαιρία την πρόθεση του κ. Κασσελάκη να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο κόμμα, που θα περιλαμβάνουν και νέα πρόσωπα.
Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του βουλευτή Πέτρου Παππά, που μίλησε στο Action24 και σύμφωνα με αυτές, επίκεινται «αλλαγές δομικές με νέα πρόσωπα που θα βγουν μπροστά, αλλαγές ψηφιοποίησης του κόμματος». 
«Δεν μπορεί ένα κόμμα το 2024 να μην μπορεί να διεξάγει εκλογές σε όλες τις οργανώσεις τους με ψηφιακό τρόπο γιατί πλέον ο κόσμος δεν συμμετέχει στην κομματική ζωή και το είδαμε και στο συνέδριο... Ο κόσμος θα αποφασίσει για την ενδεχόμενη αλλαγή στα σήματα, στο brand του κόμματος. Το όνομα νομίζω είναι το τελευταίο», πρόσθεσε.