ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Ο Γιώργος Ι. Αλλαμανής και τα χαμένα επεισόδια της Λιλιπούπολης


Την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, όλο το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 γίνεται μια Λιλιπούπολη! Άγνωστα επεισόδια της αγαπημένης από μικρούς και μεγάλους εκπομπής, συνεντεύξεις με τους.. δημιουργούς, μία συναυλία που μας γυρνά πίσω στο χρόνο αλλά και νέες εκδόσεις και συζητήσεις για την σημασία και τη διαχρονικότητα των νοημάτων της Λιλιπούπολης, είναι λίγα από όσα θα ακούσουμε και θα απολαύσουμε. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αναμεταδίδονται για πρώτη φορά από την συχνότητα του Δεύτερου Προγράμματος, «χαμένα» επεισόδια της εκπομπής τα οποία παρέδωσε πρόσφατα στο Αρχείο της ΕΡΤ ο δημοσιογράφος Γιώργος Ι. Αλλαμανής. Τα επεισόδια θα μεταδοθούν στις: 08:00, 10:00, 12:00, 14:00, 17:00, 18:00 και στις 19:45.

14:00 – 16:00, «Εδώ Λιλιπούπολη». Η Συναυλία.

Από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας μεταδίδεται η συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 18 Αυγούστου 1980 με τραγούδια από τη ραδιοφωνική εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος «Εδώ Λιλιπούπολη». Τους στίχους σε όλα τα τραγούδια έγραψε η Μαριανίνα Κριεζή και τη μουσική ο Νίκος Κυπουργός, ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος, η Λένα Πλάτωνος και ο Νίκος Χριστοδούλου. Τραγούδησαν η Μαριέλλη Σφακιανάκη, ο Σπύρος Σακκάς, η Σαββίνα Γιαννάτου, ο Αντώνης Κοντογεωργίου, η Γιώτα Πρεβελάκη, η Αρετή Στεφανίδου, ο Φίλιππος Κουτλίδης. Τη συναυλία παρουσίασε ο Σταμάτης Φασουλής.

Επιμέλεια: Σιδερής Πρίντεζης.

17:00-18:00

Οι «Πλανόδιες Μουσικές» ακούνε τη Λιλιπούπολη, ακούνε τα τραγούδια της και θυμούνται τραγούδια που αποτελούν  συνδετικό κρίκο γενεών και γενεών.

Με αφορμή τις δύο συναυλίες στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, (9 και 10 Ιουλίου), ο Κώστας Θωμαΐδης συνομιλεί με τους συνθέτες Νίκο Κυπουργό και Δημήτρη Μαραγκόπουλο και τους ερμηνευτές Σαβίνα Γιαννάτου, Τάσση Χριστογιαννόπουλο και Δώρο Δημοσθένους.

18:00-20:00, «Το Κλειδί του Σολ στη Λιλιπούπολη»

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Αλλαμανής, συγγραφέας του υπό έκδοση βιβλίου «Στον Καιρό της Λιλιπούπολης», συγκέντρωσε κατά την τετραετή έρευνά του δεκάδες χαμένα επεισόδια τα οποία παρέδωσε πρόσφατα στην ΕΡΤ. Κάποια από αυτά θα μεταδοθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ ο ίδιος θα είναι καλεσμένος του Σιδερή Πρίντεζη στο «Κλειδί του Σολ».

Στη δίωρη εκπομπή θα ακουστούν τραγούδια από τις αυθεντικές εκπομπές με τις φωνές των ηθοποιών, αποσπάσματα από τα χαμένα επεισόδια, ηχογραφήσεις από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας που σχετίζονται με τη «Λιλιπούπολη» και τους συντελεστές της, αλλά και μικρές μουσικές εκπλήξεις.

Στη συζήτηση θα ξετυλιχθεί το νήμα της χρυσής εποχής του Τρίτου Προγράμματος, όταν ήταν διευθυντής ο Μάνος Χατζιδάκις, αναζητώντας απαντήσεις σε δύο ερωτήματα: τί ήταν η Λιλιπούπολη στην εποχή της και γιατί παραμένει ισχυρό μέχρι σήμερα το μουσικό, πολιτικό και πολιτιστικό της αποτύπωμα.

Παράλληλα από το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Ιουλίου, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Δεύτερου Προγράμματος [Facebook και Instagram] θα τρέχει διαγωνισμός με διπλές προσκλήσεις για την παράσταση, του Σαββάτου 10 Ιουλίου, «Εδώ Λιλιπούπολη. Τα τραγούδια».

Info

Ο Κόσμος της Λιλιπούπολης στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7