ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Επικοινωνιακά παιχνίδια με τον καρκίνο

Το ιστολόγιο «ellinikahoaxes.gr» επέδειξε ιδιαίτερη θέρμη στο να απαντήσει σε πρόσφατο σχόλιό μας για τους περίεργους «πανηγυρισμούς» του για την «ιστορική στιγμή» κυκλοφορίας αντικαρκινικού φάρμακου της Novartis με τιμή 475.000 δολάρια (!!!)
Είχαμε γράψει ότι «το δημοσίευμα μοιάζει εξαιρετικά με συγκαλυμμένη διαφήμιση του φαρμάκου της Novartis, η οποία βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση» και πως «η ιστοσελίδα προσπερνά την υπέρογκη αυτή τιμή».
Συνιστούμε ψυχραιμία στους συντάκτες του μπλογκ. Μάλλον δεν έχουν πληροφορηθεί ότι ο γιατρός Πρακάς Σατουάνι, τον οποίο επικαλείται η ιστοσελίδα, εμφανίζεται σε ρεπορτάζ του CNN να.. δηλώνει πως οι ασθενείς θα αναγκαστούν να πληρώσουν επιπρόσθετα την παραδοσιακή χημειοθεραπεία και το κόστος μετακίνησης και νοσηλείας.
Αν μάλιστα ενδιαφέρονταν για την ουσία θα αναδημοσίευαν και την δήλωση του αναπληρωτή επικεφαλής ιατρού της «American Cancer Society» Λέοναρντ Λίχτενφελντ ότι οι εν λόγω θεραπείες «μπορεί να καταστρέψουν υγιή κύτταρα του ανοσοποιητικού» και το σχόλιο πως «οι γιατροί ακόμα δεν γνωρίζουν πλήρως τις μακροχρόνιες επιπτώσεις» του φαρμάκου.
Θα γνώριζαν επίσης ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες διεθνώς απομυζούν αμύθητα ποσά από τα δημόσια συστήματα υγείας, υπερκοστολογώντας τα σκευάσματα που παράγουν και εκμεταλλευόμενες τις «πατέντες» που κατέχουν.
 Όλα αυτά μάλλον είναι «ψιλά γράμματα» για τους ιθύνοντες του ιστολογίου, που «ξεπέταξαν» την υπέρογκη τιμή των 475.000 δολαρίων με το σχόλιο «η κατασκευάστρια εταιρεία δήλωσε την Τετάρτη ότι η τιμή είναι χαμηλότερη από ό,τι αναμενόταν».
Όσον αφορά δε την παραπομπή σε ανάρτηση στη δική μας ιστοσελίδα, οι συντάκτες θα πρέπει να ρωτήσουν τους συνεργάτες τους στην «Athens Voice» πώς δημοσιεύονται στον Τύπο διάφορα δελτία Τύπου εταιριών. τουλάχιστον από έντυπα που σέβονται τη δημοσιογραφική δεοντολογία.
Επαναλαμβάνουμε: λίγη προσοχή δεν θα έβλαπτε. Είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζουμε τον καρκίνο όμοια με τις αντικομμουνιστικές δηλώσεις της Εύας Καιλή.
Και «η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια, αλλά πρέπει να φαίνεται και τίμια».

Nίκος Σβέρκος (efsyn)