ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

Tουλάχιστον έχεις μια δουλειά...

Καλύτερα (όμως) άνεργος παρά σε κακό εργασιακό περιβάλλον 

Η ικανοποίηση που λαμβάνει ένας εργαζόμενος από τη δουλειά του είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υγεία του, συμπεραίνει νέα επιστημονική μελέτη, η οποία κατέγραψε το μέγεθος των αρνητικών επιπτώσεων που μπορεί να επιφέρει ένα κακό εργασιακό περιβάλλον.
Στην εν λόγω μελέτη πήραν μέρος 1.116 Βρετανοί ηλικίας από 35 έως 75 ετών. Όπως διαπιστώθηκε, άτομα που αρχικά ήταν άνεργα και στη συνέχεια πήγαν να δουλέψουν σε μία «κακή εργασία» παρουσίασαν υψηλότερα επίπεδα άγχους σε σύγκριση με όσους παρέμειναν άνεργοι. Αντίθετα,  οι άνεργοι που πήγαν σε..
πιο ποιοτικές δουλειές, είχαν καλύτερες επιδόσεις στους δείκτες άγχους που παρατηρήθηκαν από μετρήσεις στο καρδιαγγειακό, μεταβολικό και ανοσοποιητικό τους σύστημα.
Επίσης, δεν υπήρξε καμία ένδειξη βελτίωσης της ψυχικής υγείας στα άτομα που παρέμειναν άνεργα ή που πήγαν σε κακής ποιότητα εργασίες.
Οι επιστήμονες τόνισαν πως η φράση «τουλάχιστον έχεις μια δουλειά» δεν αντικατοπτρίζει πάντα μία θετική εξέλιξη για τον κάθε άνθρωπο. Όπως υπογράμμισαν, δεν αρκεί να υπάρξει ένα πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά πρέπει ταυτόχρονα να εξασφαλίσει μία καλή θέση εργασίας σε όσους συμμετέχουν σε αυτό.
Δείτε ΕΔΩ τη μελέτη όπως δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Epidemiology. - από το efsyn.gr