ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Εξώδικο Βαξεβάνη για «καπέλα» στις εφημερίδες

Eξώδικο προς την εταιρεία διανομής «Ευρώπη», το οποίο κοινοποίησε στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, απέστειλε η εφημερίδα Documento και ο εκδότης της Κώστας Βαξεβάνης.
Η εφημερίδα καταγγέλλει ότι το πρακτορείο διανομής Τύπου ανακοινώνει προβλέψεις για την κυκλοφορία των κυριακάτικων εφημερίδων, αλλά όχι τις πραγματικές πωλήσεις, θέτοντας έτσι ουσιαστικό ζήτημα για την ελευθερία του Τύπου και τη διανομή της διαφημιστικής πίττας, η οποία βασίζεται σε εικονικά αποτελέσματα.
To Documento επισημαίνει ότι το πρακτορείο έχει παραδεχτεί την απόκλιση μεταξύ.. της πρόβλεψής του  και του τελικού αποτελέσματος, η οποία έφθανε τα 8.500 φύλλα!
Παράλληλα, το πρακτορείο, παρά τις κρούσεις της εφημερίδας, δεν εξήγησε ποτέ τους λόγους για οποίους «προτιμά» την τακτική των «προβλέψεων», χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά κανένας λόγος εμπλοκής σε τέτοια διαδικασία, αφού ουδέποτε έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο και φυσικά ουδέποτε έχει επιβληθεί κάτι τέτοιο.