ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Oι ρεπόρτερς στην ΕΡΤ

Τρεις διαφορετικές προσωπικότητες, τρεις διαφορετικοί χαρακτήρες, τρεις ξεχωριστές προσωπικές ιστορίες... Ο Γιάννης Δημαράς, ο Γιώργος Λιάνης και ο Κώστας Χαρδαβέλλας, μοιράζονται με την Έλενα Κατρίτση προσωπικές τους στιγμές, εικόνες, σκέψεις και συναισθήματα από τα παιδικά τους χρόνια στις γειτονιές όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, καθώς και αναμνήσεις από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Γ. Δημαράς: «Το σπιτάκι όπου γεννήθηκα στο Αιγάλεω ήταν ένα δωματιάκι, δύο επί τρία, στο οποίο κοιμόμασταν τέσσερις άνθρωποι... Η μητέρα μου, η κυρά-Φωτεινή, άνοιγε το παράθυρο του δρόμου και εκεί μας έφτιαχνε φαγητό... Πέρναγε ο νερουλάς και κουβάλαγε το νερό με τα χέρια της για να μας πλύνει μέσα στη σκάφη... Συνθήκες πολύ δύσκολες».
Γ. Λιάνης: «...Μπήκα στην πολιτική από απόγνωση... Δεν το μετάνιωσα όμως, γιατί βοήθησα την πατρίδα μου, τη Φλώρινα. Η πατρίδα μου δεν ήταν στον χάρτη και αυτό το οικογενειακό δράμα που ζουν εκεί, εγώ το έζησα στην οικογένειά μου. Τη μάνα μου δεν τη θεωρούσαν Ελληνίδα, αλλά Σλαβομακεδόνισσα. Αυτή η μάνα, με μεγάλωσε με Παλαμά και Ρίτσο και τη θεωρώ εκατό φορές πιο πολύ Ελληνίδα...».
Κ. Χαρδαβέλλας: «Στα πέντε μου χρόνια έχασα και τη μητέρα μου. Δεν μπόρεσα να ξαναπώ τη λέξη μαμά... Στις περιπτώσεις αυτές, μαυρίζεις το φιλμ, μαυρίζεις το καρέ... Είναι σαν τη φωτογραφία που ανοίγεις να πάρει φως... Δεν ήθελα να θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια με τη μητέρα μου την Καλυψώ στο σπίτι όπου γεννήθηκα στην Καλλιθέα, για να μην πονάω...».
Οι τρεις δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν σελίδες της ζωής τους, όπως τις βίωσαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και μιλούν για τις πιο έντονες και συγκινησιακά φορτισμένες στιγμές που έζησαν.
Τριάντα έξι χρόνια πριν, τους ένωσαν οι «ΡΕΠΟΡΤΕΡΣ». Σήμερα, τους ενώνει μια βαθιά φιλία...

* O Γιάννης Δημαράς, ο Γιώργος Λιάνης και ο Κώστας Χαρδαβέλλας “Προσωπικά” με την Έλενα Κατρίτση την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, στις 16:00 στην ΕΡΤ
Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Έλενα Κατρίτση.
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ασθενίδης.
Σύνταξη-ρεπορτάζ- έρευνα: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου.
Εκτέλεση παραγωγής: WETHEPEOPLE.