ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Τo Report (των UNFOLLOW) ένθετο στα Παραπολιτικά

Το πρώτο τεύχος κυκλοφορεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

Η επικαιρότητα τρέχει με φρενήρεις ρυθμούς. Υπάρχουν, ωστόσο, θέματα για τα οποία δεν αρκεί να διαβάσουμε έναν κοφτό τίτλο ή να περιηγηθούμε λίγα λεπτά στα κοινωνικά δίκτυα. Θέματα τα οποία θέλουμε να γνωρίσουμε σε βάθος, επειδή επηρεάζουν τη ζωή μας αλλά κι επειδή ανοίγουν τους ορίζοντες της αντίληψής μας. Πάνω απ’ όλα, όμως, επειδή η γνώση σε βάθος θα καθορίσει τη στάση ζωής που θα τηρήσουμε ως ενεργοί πολίτες.
Η παρουσίαση τέτοιων θεμάτων απαιτεί ενδελεχή δημοσιογραφική έρευνα, συγκέντρωση κι αποκάλυψη στοιχείων, έγκυρη αναλυτική πλαισίωση, συχνές ιστορικές αναδρομές, και συνθετική,.. αφηγηματική, ελκυστική γραφή. Κυρίως, όμως, απαιτεί ασυμβίβαστη δημοσιογραφική στάση απέναντι σε κάθε εξουσία. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά με τα οποία σχεδιάστηκε το REPORT και αυτές είναι οι ποιότητες που θα το διακρίνουν.
Κάθε τεύχος του REPORT είναι μονοθεματικό: εξετάζει από πολλές πλευρές ένα μείζον θέμα της επικαιρότητας, φωτίζει άγνωστες πτυχές του, αποκαλύπτει τους πρωταγωνιστές του, καταγράφει την ιστορία του, αναλύει τις επιπτώσεις του στο σήμερα.
REPORT
Μηνιαίο περιοδικό έρευνας
Εκδότης – Διευθυντής: Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος
Ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος είναι δημοσιογράφος και υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού UNFOLLOW. Έχει συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά, όπως Το Βήμα και το περιοδικό Περιοδικό. Έχει διατελέσει αρχισυντάκτης του περιοδικού BHMAgazino και διευθυντής της εφημερίδας FAQ. Δημοσιογραφεί από το 1990.
Διευθυντής σύνταξης: Αυγουστίνος Ζενάκος
Ο Αυγουστίνος Ζενάκος είναι δημοσιογράφος και υπεύθυνος σύνταξης του περιοδικού UNFOLLOW. Εργάστηκε στην εφημερίδα Το Βήμα από το 2000 ως το 2010. Ήταν ένας από τους συνιδρυτές της Μπιενάλε της Αθήνας και συνδιευθυντής της από το 2005 ως το 2010. Έχει συνεργαστεί με διάφορα περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Επιμέλεια έκδοσης: Παναγιώτης Σωτήρης
O Παναγιώτης Σωτήρης εργάζεται ως δημοσιογράφος και μεταφραστής. Είναι διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου, έχει διδάξει πολιτική και κοινωνική φιλοσοφία σε ελληνικά πανεπιστήμια, και επιστημονικά άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.
Σχεδιασμός: Κωνσταντίνος Δακανάλης
Ο Κωνσταντίνος Δακανάλης έχει εργαστεί ως video editor και γραφίστας στην TNT, ως art director σε περιοδικά του ομίλου Δάφνη Επικοινωνίες, και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες. Παράλληλα, ασχολείται με το 3d animation.

Το REPORT το συντάσσει ανεξάρτητη δημοσιογραφική ομάδα και στην ύλη του συνεισφέρουν δημοσιογράφοι που έχουν διακριθεί για τα μαχητικά ρεπορτάζ τους και την κριτική στάση τους. Η ομάδα του REPORT είναι αυτόνομη και έχει την πλήρη και συνολική ευθύνη της σύνταξης, του σχεδιασμού, της παραγωγής και της έκδοσης του περιοδικού.
Το REPORT διανέμεται κάθε τρίτη εβδομάδα του μήνα, ένθετο στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ