ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

«Ελεύθεροι»... κυκλοφορούν ακόμα οι «Τύποι»

Προβλήματα στην κυκλοφορία της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» την εβδομάδα που μας πέρασε, με αποκλειστική ευθύνη των εργοδοτών που εμπαίζουν τους εργαζομενους μη καταβάλοντας τα δεδουλευμένα πολλών μηνών και αθετώντας τις όποιες υποσχέσεις έχουν δώσει για αποπληρωμή των χρεωστούμενων.
Ο λόγος για τις 24ωρες απεργίες που κήρυξε το σύνολο 170 εργαζομένων στην επιχείρηση των κυρίων Αλ. Σκαναβή και Δ. Μπενέκου, που κήρυξαν τα συνεργαζόμενα σωματεία του Τύπου (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ) είναι απλός όσο και δραματικός για τη ζωή των απασχολούμενωνστην εταιρεία: τους χρωστάνε δεδουλευμένα πολλών μηνών συνολικού ύψους 1.500.000 ευρώ και τους... δουλεύουν οι ιδιοκτήτες ψιλό γαζί.
Σε συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ μεταφέρθηκε από εκπροσώπους των εργαζομένων στον Ελεύθερο Τύπο ότι η εργοδοσία ομολόγησε ότι βαρύνεται με χρέη προς το Δημόσιο.. (φόροι, ΙΚΑ, ΕΤΑ-ΜΜΕ, ΕΔΟΕΑΠ κ.λπ) ύψους 7.500.000 ευρώ!. Παράλληλα, όπως γράφει ο Δ. Τρίμης στην ΕφΣυν, όλη η δημοσιογραφική πιάτσα γνωρίζει ότι η ίδια επιχείρηση χρωστάει κάπου 20.000.000 ευρώ στις τράπεζες από θαλασσοδάνεια που έλαβε με... πολιτικά μέσα.
Τα παραπάνω χρέη δημιουργήθηκαν την τελευταία πενταετία, γράφει ο Δ. Τρίμης επισημαίνοντας: το αβίαστο ερώτημα που προκύπτει είναι ασφαλώς το πως αυτοί οι ιδιοκτήτες συνεχίζουν να υποδύονται τους εκδότες και να κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι, όταν μάλιστα ο ένας εξ αυτών φαίνεται από τη γνωστή λίστα Λαγκάρντ να κατέχει μερικά εκατομμυριάκια ήδη από το 2007, στο υποκατάστημα Γενεύης της HSBC...

Υ.Γ Την Παρασκευή, μετά από την παράδοση επιταγών ύψους 190.000 € στον Πρόεδρο της ΕΤΗΠΤΑ για οφειλές δεδουλευμένων για τα έτη 2013-2014, στην συνέλευση των εργαζομένων στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ» αποφασίστηκε να εκδοθεί το κυριακάτικο φύλλο.