ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Τη Δευτέρα στο Χαλάνδρι η κηδεία του Δημήτρη Χαλιβελάκη

Σε ηλικία 78 ετών, έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Δημήτρης Χαλιβελάκης. Η κηδεία του  θα γίνει τη Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου, στις 2 μ.μ., στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου.
Ο Δημήτρης Χαλιβελάκης γεννήθηκε το 1936 στην Αθήνα και καταγόταν από τα Χανιά της Κρήτης. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές σε νυχτερινό σχολείο, καθώς, από την ηλικία των 10 ετών αναγκάστηκε να εργάζεται για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά βάρη της οικογενείας του.
Το 1956, σε ηλικία 20 ετών, προσελήφθη ως δόκιμος δημοσιογράφος στο συγκρότημα των εφημερίδων «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» και «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» των αδελφών Μπότση, στο οποίο παρέμεινε.. 
μέχρι το 1991, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Παράλληλα, εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης και συντάκτης των Υπουργείων Μεταφορών & Επικοινωνιών και ΥΠΕΧΩΔΕ σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά όπως η «Βραδυνή», η «Εξόρμηση», «Η Αυγή», ο «Ριζοσπάστης», ο «Ταχυδρόμος», τα «Επίκαιρα», το «Ρομάντσο», η «Βεντέτα», τα «Πολιτικά Θέματα», ο «Θησαυρός» κ.ά.
Ο Δημήτρης Χαλιβελάκης, είχε, πέραν της πλούσιας δημοσιογραφικής του διαδρομής, και μεγάλη συγγραφική δραστηριότητα. Συνέγραψε πολλά διηγήματα και μυθιστορήματα σε διάφορα περιοδικά, σενάρια για την κρατική τηλεόραση και εξέδωσε τα βιβλία: «Έρωτες Αγίων», «Άγγελοι και Διάβολοι», «Η εξομολόγηση ενός Δημοσιογράφου», «Αιρέσεις και Δόγματα», «Πανόραμα του Ελληνικού Πολιτισμού» καθώς, επίσης, είχε έτοιμα, προς έκδοση, επτά νέα βιβλία.
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και υπεύθυνος των εκδόσεών της.
Ο Δημήτρης Χαλιβελάκης υπηρέτησε επί μακρόν τη δημοσιογραφία, με έντιμο και αντικειμενικό τρόπο. Υπήρξε πολυπράγμων, με ευρύτητα σκέψεως, πολύπτυχα ενδιαφέροντα και δάσκαλος για πολλούς νέους δημοσιογράφους. Αγωνίστηκε ενάντια στην καταπάτηση των κανόνων της αντικειμενικής ενημέρωσης και άφησε το στίγμα του εργαζόμενος έντιμα και καθαρά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους του και «αποχαιρετά έναν εκλεκτό συνάδελφο που τίμησε τη δημοσιογραφία και τα Ελληνικά Γράμματα».