ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Τι τρόμαξε τον Γ. Κουρή και επείγεται να επαναλειτουργήσει το Alter

Ανακοίνωση εργαζομένων αιτούντων πτώχευσης του ALTER, για τα δημοσιεύματα περί «επαναλειτουργίας του σταθμού»

Τη δική τους θέση αποσαφηνίζουν οι περίπου 170 εργαζόμενοι του ALTER, που έχουν αιτηθεί την πτώχευση του σταθμού. Με το ενημερωτικό κείμενο που λάβαμε και δημοσιεύουμε, απαντούν στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επικείμενη επαναλειτουργία του Τ/Σ ALTER, μετά την προβολή... κάρτας στην αναλογική συχνότητα (κανάλι 62), η οποία αναγράφει: ALTER - "Σύντομα ξανά κοντά σας". Αναλυτικά:
«Προς επαγγελματίες και μη τηλεοπτικούς συντάκτες:
Το ότι στην αναλογική (άρα και μη... υπαρκτή πλέον) τηλεόραση "ανέβηκε" μια κάρτα που γράφει "ALTER Σύντομα ξανά κοντά σας", δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Εκφράζει απλώς τους ευσεβείς..
πόθους του ιδιοκτήτη του καναλιού, ο οποίος κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει τις συνέπειες που θα του προκαλέσει ένα ενδεχόμενο οριστικό "λουκέτο".
Στην προσπάθειά του αυτή, έχει καταθέσει μια έγγραφη πρόταση αποπληρωμής των οφειλόμενων στους εργαζόμενους γεμάτη "θα", "αν", "όταν" και άλλα συναφή, που ικανοποίησαν μόνο μια μερίδα 140 ανθρώπων οι οποίοι πείστηκαν από τους εκπροσώπους τους ότι "θα", "αν", "όταν" σημαίνει... χρήμα!
Όμως, στο ALTER δεν εργάζονταν 140 άνθρωποι, όπως κακώς διαρρέται σε διάφορες ιστοσελίδες με ή χωρίς σκοπιμότητα. Δούλευαν εκεί πάνω από 600 ψυχές και οι 140 δεν αποτελούν ούτε το ένα τρίτο του δυναμικού. Οι υπόλοιποι, όχι απλώς δεν έχουν συμφωνήσει με τις υποσχέσεις Κουρή, αλλά και ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς (πάνω από 170 άτομα όλων των ειδικοτήτων) επιμένουν να προχωρήσουν την αίτηση πτώχευσης που έχουν καταθέσει, αν δεν ικανοποιηθούν οικονομικά ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι (περιλαμβανομένων και των 140 που βιάστηκαν να απομακρύνουν από τις εγκαταστάσεις του σταθμού τα πανό με τα συνθήματα "Οι εργαζόμενοι του ALTER δεν είναι είλωτες. Απαιτούν εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα τους").
Είναι προφανές ότι η επί σχεδόν δυο χρόνια παρουσία των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του Μπουρναζίου, ουδόλως ενόχλησε τον Γ. Κουρή. Ίσα- ίσα, του εξασφάλισε τη... φύλαξη των όποιων μηχανημάτων ανήκουν στην "Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε." και δεν έχουν αποκτηθεί με leasing.
Εκείνο που τον τρόμαξε και άρχισε τις διαβουλεύσεις χρυσοπληρώνοντας τον δικηγόρο Μιχ. Δημητρακόπουλο, ήταν το ενδεχόμενο να κηρυχθεί πτωχευμένο το κανάλι. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να επιστρέψει στις φυλακές απ' όπου -αν και ισχυρίζεται πως δεν έχει χρήματα- βγήκε με υψηλή εγγύηση. Παράλληλα, θα σημάνει την παύση όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του ίδιου και του γιου του. Θα αρχίσουν να "τρέχουν" απαιτήσεις για εξόφληση των τεράστιων χρεών του καναλιού. Θα κινηθούν ξανά οι νομικές διαδικασίες για τα περιβόητα πλαστά τιμολόγια ύψους 50 εκ. ευρώ και η έρευνα για την περίεργη αυτοκτονία του ορκωτού λογιστή που είχε αναλάβει την έρευνα.
Με δυο λόγια, τυχόν πτώχευση του ALTER με δικαστική απόφαση, ίσον καταστροφή για τον Κουρή και την οικογένειά του. Γι' αυτό προσπαθεί να εξασφαλίσει τη συναίνεση των (απλήρωτων) εργαζομένων, ώστε να καταφέρει να το βάλει στο άρθρο 99 και να εξασφαλίσει την πολυπόθητη γι' αυτόν ασυλία.
Έτσι, υπόσχεται φύκια για μεταξωτές κορδέλες, με πληρωμές σε δόσεις... δεκαετίας από έσοδα που είναι αμφίβολο αν θα έρθουν ποτέ εφόσον το κανάλι λειτουργήσει. Και φυσικά, δεν λέει ότι αν μπει στο 99 κανείς από τους εργαζόμενους δεν θα έχει δικαίωμα να κινηθεί νομικά εναντίον του αν πάψει να πληρώνει όσα (θα) έχει συμφωνήσει!
Όλη η δημοσιογραφική πιάτσα γνωρίζει τον Κουρή και όποιος πιστεύει ότι έχει σκοπό να ξεχρεώσει αυτά που οφείλει, μάλλον ζούσε σε... άλλη χώρα! Θέλει να τη βγάλει όσο το δυνατόν φτηνότερα και εν μέρει το πετυχαίνει με τους 140 που βιάστηκαν να δώσουν "γην και ύδωρ" για να εξασφαλίσουν μερικά κατοστάρικα από τα χιλιάδες ευρώ που τους οφείλει και -ενδεχομένως- δουλειά στο νέο ALTER με μικτές αποδοχές ύψους 800 ευρώ μάξιμουμ!
Οι υπόλοιποι -όσοι τουλάχιστον μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους- ξέρουν καλά πως, αν δεν πάρουν τα οφειλόμενα ΤΩΡΑ που που ο Κουρής "καίγεται", δεν θα τα πάρουν ποτέ. Γι' αυτό συνεχίζουν τον αγώνα, αποφασισμένοι να μην χαρίσουν τίποτε από αυτά που δικαιούνται.
Τώρα, αν όλα αυτά σημαίνουν για κάποιους... "ξανά στον αέρα το ALTER", τι να πούμε; Ας στηθούν μπροστά στους δέκτες τους να παρακολουθήσουν το... πρόγραμμα του καναλιού!
- pressarismenos