ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Καταγγελία στο ΣΔΟΕ για τις τεράστιες οφειλές Καλοφωλιά σε εργαζόμενους και Ταμεία

Σε καταγγελία προς το Σώμα Διώξεως Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) προχώρησε η ΕΣΗΕΑ για τις τεράστιες οφειλές της «ΕΞΠΡΕΣ Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε, τόσο προς τους εργαζομένους όσο και προς τα ταμεία. Ο Καλοφωλιάς και παρά το γεγονός ότι έλαβε το ποσό των 14,2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση επιχειρηματικού σχεδίου αναδιάρθρωσης, χρωστάει 1,7 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους, 4 εκατ. στον ΕΔΟΕΑΠ και άλλα 7 εκατ. σε Εφορία και ΙΚΑ.
Αναλυτικά η καταγγελία της ΕΣΗΕΑ προς το ΣΔΟΕ αναφέρει:
•  Η εταιρεία με την επωνυμία «ΕΞΠΡΕΣ Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε.»,που εδρεύει στην Κερατέα Αττικής, επί της Λεωφόρου Λαυρίου, 46ο χλμ (Επιχειρηματικό Πάρκο Κερατέας), όπως εκπροσωπείται νόμιμα και η οποία εκδίδει την ημερήσια οικονομική εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ», που απασχολεί..
μέλη μας δημοσιογράφους (και άλλες ειδικότητες εργαζομένων-τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους) έχει τεράστιες οφειλές τόσο προς τους εργαζομένους όσο και προς τα ταμεία.
Ειδικότερα, οι οφειλές της προς τους εργαζομένους δεδουλευμένων αποδοχών, οι οποίες αγγίζουν τους μισθούς 13-24 μηνών, αναβιβάζονται κατ’ εκτίμηση σε σύνολο 1.700.000 ευρώ και η μισθοδοσία των εργαζομένων γίνεται με τεράστιες καθυστερήσεις. Για το λόγο αυτό έχουν ασκηθεί τουλάχιστον για δημοσιογράφους τρεις αγωγές και αντίστοιχες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Όσον αφορά στα Ταμεία ασφάλισης των εργαζομένων η εταιρεία οφείλει, σύμφωνα με τη δημόσια ανηρτημένη (στην ιστοσελίδα του ΕΔΟΕΑΠ, δηλαδή του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης, www.edoeap.gr): α) το ποσό των 3.927.292,49 ευρώ ως «Οφειλές Αγγελιοσήμου Δηλώσεων έως 31/10/2012 οι οποίες είναι ληξιπρόθεσμες», β) το ποσό των 396.422,97 ευρώ ως «Οφειλές Εισφορών 3% έως 31/10/2012 οι οποίες είναι ληξιπρόθεσμες».
Επίσης, οι οφειλές της εταιρείας προς την Εφορία και το ΙΚΑ κατά πληροφορίες μας ανέρχονται στο ποσό των 7.000.000 ευρώ περίπου!
Από όλα τα παραπάνω ευθέως δημιουργούνται ερωτήματα και απορίες ιδίως όσον αφορά το ποσό των 14.200.000,00 ευρώ που έλαβε η εταιρεία για την ενίσχυση επιχειρηματικού σχεδίου αναδιάρθρωσης και για το πού διοχετεύτηκαν, καθόσον οι οφειλές της εταιρείας από το χρονικό αυτό σημείο αυξήθηκαν.