ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Τσίπρας εναντίον Μπόµπολα µέχρις εσχάτων - Μετωπική στην Αττική Οδό

 ΣΥΡΙΖΑ: «Εγινε απόσβεση του έργου. Ζητάµε καταγγελία της σύµβασης»

«Kαµία υποχώρηση, πάµε µέχρι τέλους, δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση», έδωσε το σύνθηµα ένας στενός συνεργάτης του, επιχειρώντας έτσι να κωδικοποιήσει το συµπέρασµα της απόρρητης αυτής σύσκεψης µεταξύ των επιτελών του νεαρού, αλλά µπαρουτοκαπνισµένου από τις πρόσφατες εκλογικές αναµετρήσεις, προέδρου του κόµµατος.
Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα είχε εκδηλωθεί, από ενδιάµεσους ενδιαφεροµένους, µια προσπάθεια να χτιστούν γέφυρες επικοινωνίας ανάµεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το «συγκρότηµα γενικών επιχειρήσεων Μπόµπολα», όπως χαρακτηριστικά λένε κάποιοι στο κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης όταν αναφέρονται στον γνωστό επιχειρηµατικό όµιλο, του οποίου οι δραστηριότητες εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσµα.
Η άρνηση  Τσίπρα να υπάρξει οποιαδήποτε επαφή και συνεννόηση µε τον όµιλο υπήρξε άµεση..
και κατηγορηµατική, ωστόσο όλοι γύρω του αντιλήφθηκαν ότι αυτή η στάση θα επέφερε περαιτέρω επιπτώσεις στις ήδη τεταµένες, έως πολεµικές, σχέσεις των δύο πλευρών, κάτι που απαιτούσε τη χάραξη µιας ολοκληρωµένης στρατηγικής.
Εξ ου και συγκλήθηκε αµέσως η στενή εκείνη σύσκεψη, κατά την οποία συζητήθηκαν τα επόµενα βήµατα στη σκληρή αντιπαράθεση µε έναν αντίπαλο που η Κουµουνδούρου αναγνωρίζει ότι έχει τεράστια ισχύ. Είναι αλήθεια ότι στην ηγεσία του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης δεν υπήρξε καν δεύτερη σκέψη, αν και ορισµένοι παρατρεχάµενοι και καλοθελητές πλάσαραν την περίεργη άποψη ότι πρέπει «να πέσουν οι τόνοι αν θέλει στο µέλλον ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση». Επί της ουσίας, η απόφαση για µετωπική σύγκρουση είχε ληφθεί από καιρό και ίσχυε για κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις όποιες διαµεσολαβητικές προσπάθειες.
Ετσι κι αλλιώς, η Κουµουνδούρου είχε χαράξει, από την προεκλογική περίοδο κιόλας, συγκεκριµένη πολιτική στρατηγική. Θεωρεί ότι η ελληνική κοινωνία καταδυναστεύεται από το λεγόµενο «τρίγωνο της αµαρτίας» που αποτελείται από τους «χρεοκοπηµένους εκδότες, το πολιτικό σύστηµα και τους τραπεζίτες», ένα σύστηµα που εξυπηρετεί τους µεγαλοεργολάβους, οι οποίοι λυµαίνονται το δηµόσιο χρήµα και αποφεύγουν να σηκώσουν το βάρος που τους αναλογεί για την αντιµετώπιση της κρίσης, στοχοποιώντας τους κοινωνικά αδύναµους. Γνωρίζει επίσης ότι εάν θέλει να ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισµούς, θα πρέπει να υπερκεράσει αυτές τις δυνάµεις που βλέπουν στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα ίσως τον «Ευρωπαίο Τσάβες» και αντιµετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως τη µεγαλύτερη απειλή για την καθεστηκυία τάξη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί την παρουσία και τη δραστηριότητα της οικογένειας Μπόµπολα στην οικονοµική, κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας την τελευταία 30ετία επιτοµή του σαθρού και διεφθαρµένου καθεστώτος της Μεταπολίτευσης και του συστήµατος της διαπλοκής που υποστηρίζει σθεναρά την πολιτική των µνηµονίων. Στον αντίλογο, που διατυπώνεται έµµεσα από τα µέσα ενηµέρωσης του κ. Μπόµπολα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συντάσσεται µε την τρόικα στον πόλεµο κατά των Ελλήνων επιχειρηµατιών και αναπαράγει ουσιαστικά τα περί «ολιγαρχών» που ελέγχουν τη χώρα, το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης απαντά ότι η δική του γραµµή είναι ξεκάθαρη εδώ και καιρό και δεν σχετίζεται µε τις επιµέρους σκοπιµότητες που διατηρούν οι δάνειες δυνάµεις.

Γ. Σταθάκης (Βουλευτής, υπεύθυνος Οικονοµικού του ΣΥΡΙΖΑ) στο Θέμα:
«Εγινε απόσβεση του έργου. Ζητάµε καταγγελία της σύµβασης»
«Από τα στοιχεία που διαθέτουµε, έχει εκπληρωθεί η προβλεπόµενη, µε βάση τη σύµβαση για την κατασκευή και εκµετάλλευση του έργου από την κοινοπραξία, απόδοση της επένδυσης της Αττικής Οδού. Η κίνηση των οχηµάτων ήταν ακριβώς διπλάσια από την αρχική πρόβλεψη, µε βάση την οποία έγινε η σύµβαση, οπότε η απόσβεση από τα 20 χρόνια, που είχε συµφωνηθεί, επιτεύχθηκε στα 10 χρόνια. Εντούτοις η σύµβαση δεν προβλέπει ρητά τι πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση. Εµείς λέµε ότι πρέπει να γίνει καταγγελία της σύµβασης ή µια νέα συµφωνία µε τον παραχωρησιούχο προκειµένου τα έσοδα να πηγαίνουν υπέρ του Δηµοσίου».
- από το Πρώτο Θέμα